Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flytter i høyden

300 reisedøgn i fjor tæret på Ole Einar Bjørndalen. Nå flytter skiskytteren til Østerrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samboer Nathalie Santer er naturligvis med. Den firedoble OL-vinneren har solgt leiligheten han hadde i Trondheim og flyttet til østerrikske Obertilliach. Fortsatt har ikke paret kjøpt nytt bosted, men leier foreløpig av en venn.

- Vi leier en leilighet, men har planer om å kikke oss rundt etter noe å kjøpe. Jeg trives veldig godt her i fjellheimen og ønsker å bo her i hvert fall så lenge jeg er aktiv, sier Bjørndalen til NTB.

Obertilliach beskriver han som perfekt på flere måter:

- Det er flotte treningsforhold her med en ny, internasjonal skiskytterstadion under oppbygging. Snøen kommer tidlig og løypene er flotte å trene i. Dessuten ligger stedet på 1450 meters høyde, som ikke er langt unna OL-høyden, forteller Bjørndalen, som har OL i Torino i 2006 som neste store gulrot.

Nathalie Santer er fra italienske Dobbiaco, men mangel på en skiskytterstadion førte paret over grensen til Østerrike.

- Det ble mye reising fram og tilbake for begge, og nå bestemte vi oss for å gjøre noe med livssituasjonen. Alt ligger nå til rette for at jeg kan satse enda hardere og bli en enda bedre skiskytter, sier Ole Einar Bjørndalen.

(NTB)