- Flytter ikke nordover

Suksesstreneren pendler til Tromsø fra Moss.

(Dagbladet.no): Per-Mathias Høgmo tok over et Tromsø-lag som reddet Tippeligaplassen i siste minutt av siste runde i fjor. I år ser det helt annerledes ut.

Med 10 poeng på fire kamper har Tromsø fått sin beste serieåpning i den øverste divisjonen noensinne. Mye takket være at Høgmo har luket vekk de dumme feilene laget tapte kamper på i fjor.

Men Høgmo er bosatt i Moss, og er således den treneren med lengst reisevei til kamper og treninger «hjemme» i Tromsø. Det har han ikke tenkt å gjøre noe med heller.

- Nei, vi har ingen intensjoner om å flytte nordover, sier Høgmo til Moss Avis.

Spørsmålet er hvor lenge han orker pendletilværelsen nordover. Kontrakten hans med Tromsø er i utgangspunktet på to år.

- Det er gøy å trene et klubblag igjen. Jeg ønsket egentlig å teste det ut for min egen del og det ser bra ut, sier han etter tidenes serieåpning i Tromsø.

Men han har altså ingen planer om å gjøre tromsværing av seg igjen.

Dagbladet.no har vært i kontakt med flere personer i TIL-miljøet. Ingen av dem har inntrykk av at Høgmo ikke kommer til å flytte nordover. Høgmo skal til og med være på jakt etter en leilighet til seg og familien i byen.

Høgmo selv presiserer overfor Dagbladet.no:

- Det jeg sa til journalisten jeg møtte da jeg var på joggetur i går, var at jeg er etablert østpå, og jeg har ingen intensjoner om å flytte nordover for godt.

- Per i dag pendler jeg, men hvordan familiesituasjonen er vil jeg holde for meg selv, sier Høgmo til Dagbladet.no.

VIL IKKE TILBAKE TIL TROMSØ: Per-Mathias Høgmo har ingen planer om å flytte nordover, til tross for trenersuksess i Tromsø.