- Flytter til Calgary om rekorden ryker

HAMAR (Dagbladet): Etter ett år med helhjertet satsing på all round, skal Ådne Søndrål (28) i helga opp til sin første deleksamen. Dagbladet har stilt ham ti spørsmål om EM, verdensrekord og framtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hvor mye betyr EM for deg? - Det betyr en del. Men jeg tenker også på verdensrekord i Calgary og VM enkeltdistanser i Nagano.

- Må du ha et resultat i EM for å være fornøyd? - Jeg har sluttet med å være såkalt nødt til å gå fort.

- Hvor bra er formen? - Trenerne mine har bedt meg slutte å være så dønn ærlig mot media. Derfor sier jeg litt spent og forventningsfull. Men jeg tror det skal gå bra.

- Er du kommet over smellen du fikk under NM? - Jeg føler meg bedre enn på lenge. Sist helg fikk jeg svar på at 1500 og 500-meter sitter. Men egentlig burde jeg fått dette svaret ei uke før.

- Var du nervøs for å ikke få et positivt svar? - Ja, veldig. Jeg var fast bestemt på å gi fra meg plassen hvis ikke formen var i orden.

- Hvordan tror du EM blir for din del? - Jeg håper å være i teten på 500-meter. Så regner jeg med at de siste fire rundene på 5000-meter blir slitsomme. Målet er å vinne 1500-meter, og så kommer den tunge, psykiske barrieren på 10000-meter. Jeg trøster meg med at milløpet er tungt for alle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer