- Flytter til Calgary om rekorden ryker

HAMAR (Dagbladet): Etter ett år med helhjertet satsing på all round, skal Ådne Søndrål (28) i helga opp til sin første deleksamen. Dagbladet har stilt ham ti spørsmål om EM, verdensrekord og framtida.

- Hvor mye betyr EM for deg? - Det betyr en del. Men jeg tenker også på verdensrekord i Calgary og VM enkeltdistanser i Nagano.

- Må du ha et resultat i EM for å være fornøyd? - Jeg har sluttet med å være såkalt nødt til å gå fort.

- Hvor bra er formen? - Trenerne mine har bedt meg slutte å være så dønn ærlig mot media. Derfor sier jeg litt spent og forventningsfull. Men jeg tror det skal gå bra.

- Er du kommet over smellen du fikk under NM? - Jeg føler meg bedre enn på lenge. Sist helg fikk jeg svar på at 1500 og 500-meter sitter. Men egentlig burde jeg fått dette svaret ei uke før.

- Var du nervøs for å ikke få et positivt svar? - Ja, veldig. Jeg var fast bestemt på å gi fra meg plassen hvis ikke formen var i orden.

- Hvordan tror du EM blir for din del? - Jeg håper å være i teten på 500-meter. Så regner jeg med at de siste fire rundene på 5000-meter blir slitsomme. Målet er å vinne 1500-meter, og så kommer den tunge, psykiske barrieren på 10000-meter. Jeg trøster meg med at milløpet er tungt for alle.

- Har du mislykkes hvis du ikke havner på pallen? - Ja, for jeg er aldri bedre enn mitt siste løp. Men jeg er fornøyd hvis jeg greier å gjøre mitt beste.

- Hvordan skal du takle milløpet? - Det blir brutalt og fryktelig tungt. Men jeg vet at jeg er mye bedre forberedt enn i fjor.

- Hvordan har satsinga på all round vært denne sesongen? - Det er en gigantisk utfordring. Men i tunge stunder tenker jeg ofte på sangen om skøyteløperen Erik Vea, som prøvde noe han umulig kunne greie.

- Har du også rettet fokus mot 1500-meter i Calgary om to uker? - Jeg har lenge tenkt på det løpet. Det er gøy å ha verdensrekorden, og jeg håper å ha den også etter løpet. Noen kommer til å sette rekord og det er bittert hvis det ikke blir meg. Mister jeg verdensrekorden, bosetter jeg meg i Calgary til jeg har tatt den tilbake, fleiper Ådne.