Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flytter til Monaco for godt

I helga håper Petter Solberg (28) på pallplass i Rally Finland. Neste lørdag gifter han seg med forloveden Pernilla Walfridsson. Deretter tar han familien med seg og flytter til Monaco. For godt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JYVÄ SKYLÄ (Dagbladet): - Det må nok bli sånn, ja. Hvis jeg er god nok, kan jeg kjøre VM-rally i ti-tolv år til. Etter den tid satser jeg på en jobb innen sporten. Jeg har 270 reisedøgn i året, og da er det nesten umulig å bo i Norge, sier Petter til Dagbladet.

- Med base i Monaco får jeg tre av VM-rallyene, Monte Carlo, San Remo og Korsika, i nærheten av hjemmet. Dessuten foregår nesten all testkjøring der nede.

Med havutsikt

Og med det understreker han også at det ikke er det skattemessige som er årsaken til at han, Pernilla og sønnen Oliver (snart to år) flytter til lilleputtstaten ved den franske rivieraen.

En flott Monaco-leilighet med havutsikt er allerede kjøpt, og det koselige huset i Spydeberg er solgt. Loven sier at han ikke kan eie hus i Norge når han eier en leilighet i Monaco.

- Dessverre er det slik. Men hjertet mitt vil alltid være i Norge og vi kommer selvfølgelig til å dra mye på besøk, sier 28-åringen som neste helg gifter seg med sin kjære Pernilla i Gol kirke i Hallingdal.

- Det blir et sinnssykt bra bryllup. Et skikkelig party, sier danseløva.

300 gjester fra åtte land er invitert, rallycelebritetene inkludert. Subaru-presidenten kommer og konkurrenter som Colin McRae, Richard Burns og team-kamerat Tommi Mäkinen har alle takket ja. Det har også kjendiser som Thomas Alsgaard og Martin Schanche.

Planlagt frieri

Oppkjøringen til bryllupet blir i god motorsportånd. Fredag 15. august blir det nemlig vannscooterkonkurranse på Standefjorden for alle som liker hestekrefter. Etter lørdagens seremoni i kirken, blir det middag og fest på Golsfjell Fjellstue.

- Stemmer det at du hadde planlagt frieri, men glemte ringene?

- He-he, ja. Jeg hadde planlagt frieri under en ferie på Bali i fjor høst, men på grunn av terrorbombene på øya så måtte vi finne et nytt feriemål. Vi dro til Singapore i stedet, og tanken var å fri der. Men så glemte jeg ringene, men fikk heldigvis noen hjemmefra til å ta dem med til Australia, der jeg skulle kjøre en VM-runde noen dager senere, sier Petter.

- Da jeg kom til Perth var jeg så stressa i forhold til løpet, så jeg fikk fem personer fra teamet til å hjelpe meg med å organisere klær, båt, ringer, mat og champagne. Jeg fridde på en leid båt nede ved elva. Det var ikke slik jeg egentlig hadde planlagt. Det ble litt mye stress. Men jeg tror Pernilla syntes det var fint, smiler lysluggen.

Kjøre styggfort

Denne helga ofrer han verken bryllup eller flytting en eneste tanke. Det eneste han konsentrerer seg om, er å kjøre styggfort langs de super-raske og enormt humpete grusveiene i terrenget utenfor finske Jyväskylä. Rallyet ble innledet med en publikumsetappe i går kveld der Petter ble nummer tre, men i dag morges begynner løpet for fullt. Over hele helga skal det kjøres 23 etapper på til sammen 409 kilometer.

De ni siste åra er Rally Finland blitt vunnet av finner. Marcus Grönholm har vunnet de tre siste åra, og. Peugeot-føreren virker uslåelig også i år.

- Jeg tror Marcus eller Markko Märtin (Ford) vinner. Det er vanvittig store hastigheter her, og både Marcus og Markkos biler har flere hestekrefter enn min. Vi skal være kjempefornøyde med pallplass, sier østfoldingen.

Mr. Hollywood

Han ble slått ut av sykdom under det forrige rallyet i Tyskland, og derfor er han revansjesugen som bare det. Petter Solberg er kongen i rallysirkuset. Siden han debuterte som fabrikkjører for Ford for fire år siden, har livet stort sett vært en eneste opptur. Han har etablert seg i verdenssjiktet og forhandlet fram gullkontrakt med Subaru. Han er Norges best betalte og mest populære idrettsutøver, og selvfølgelig har han egen fanklubb. Han blir kalt Mr. Hollywood på grunn av sitt positive vesen og billedvennlige ytre.

Det er lett å miste bakkekontakten, men hos Petter er det umulig å finne noen primadonnanykker.

- Når du er deg selv, så bruker du også minst mulig krefter. Å være uoppnåelig er liksom ikke meg, sier Petter.

Det er ikke bare lett å være en enkel gutt fra Spydeberg i et pengesterkt, krevende internasjonalt miljø. Ifølge de som står han nærmest har han taklet det hele utrolig bra.

- Men selv om jeg prøver bare å være meg selv, er det selvfølgelig noe som har forandret seg. Dette med venner, for eksempel, er ikke lett og det blir nok aldri som før heller, sier Petter.

- Hva mener du?

- Jeg er mye ute og reiser og vi mister gradvis kontakten. Jeg har sagt til dem at de bare må ringe. Vi snakkes en del etter hvert rally, men så blir det stille. Jeg merker at enkelte blir litt defensive - de har rett og slett forandra seg litt. Det synes jeg er kjipt. Det er faktisk nå jeg trenger familie og venner mer enn noen gang, sier Petter Solberg til Dagbladet.

MØTTE SIN STØRSTE, LILLE FAN: - Petter Solberg, Petter Solberg! ropte navnebror Petter Tomtsveen (3) fra Toten. Og rallykongen gikk bort til den lille beundreren for å skrive autograf. Lille-Petter er faktisk oppkalt etter Store-Petter og drømmer om like fin bil som helten sin. - Foreløpig trener han med fjernstyrte biler, sier pappa Ronny Tomtsveen.