Champions League-finalen:

Flyttes fra Istanbul til Porto

Finalen i årets Champions League mellom Manchester City og Chelsea flyttes fra Istanbul til Porto, på grunn av coronasituasjonen.

NY ARENA: Champions League-finalen mellom Manchester City og Chelsea flyttes . Foto: AP
NY ARENA: Champions League-finalen mellom Manchester City og Chelsea flyttes . Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser Uefa på pressemelding.

Finalen skulle etter planene spilles på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul, men etter at den britiske regjeringen satt Tyrkia som et rødt reisemål, ville gjennomføringen av kampen gått uten engelske supportere.

Samme begrensning finnes ikke for reisende fra Portugal, og det er et av Uefas argumenter for å flytte kampen etter et år uten tilskuere til stede på fotballstadioner verden over.

– Supportere har måttet lide i over tolv måneder uten mulighet til å se sine lag live, og å nå en Champions League-finale er høydepunktet i klubbfotballen, sier Uefa-president Aleksander Ceferin.

- Å frata disse supporterne sjansen til å se kampen live, var ikke et alternativ, og jeg er glad for at vi har kommet til dette kompromisset, fortsetter han.

6000 supportere

Ettersom kampen nå er flyttet kan 6000 supportere fra hver klubb være til stede under kampen.

Det er andre år på rad at Champions League-finalen flyttes fra Istanbul. I fjor ble den flyttet til Lisboa. Nå blir det Estádio do Dragão, som blant annet var vertskap for nasjonsligafinalen i 2019.

Uefa var tidligere i dialog om å flytte mesterligafinalen til England.

Manchester City ble finaleklare etter seier mot PSG i semifinalen, mens Chelsea gikk videre etter seier mot Real Madrid.

Finalen skal spilles 29. mai.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer