SVEVDE HØYT: Så glad ble Sunderland-manager Martin O'Neill da Sebastian Larsson skrudde inn seiersmålet mot Blackburn i nordirens første kamp på benken.Foto: SCANPI/REUTERS/Nigel Roddis
SVEVDE HØYT: Så glad ble Sunderland-manager Martin O'Neill da Sebastian Larsson skrudde inn seiersmålet mot Blackburn i nordirens første kamp på benken.Foto: SCANPI/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

Flyvende start for O'Neill

Sunderland snudde til seier mot Blackburn i dramatiske sluttminutter.

Martin O'Neill jublet på sedvanlig vis da han innledet managerkarrieren i Sunderland med 2-1 hjemme mot Morten Gamst Pedersen og Blackburn søndag.

Sunderland tok bare sin tredje seier for sesongen.

- I perioder var dette et mikrokosmos av vår sesong. Vi spilte bra, men evnet ikke å score mål og slapp så inn et billig mål, sa O'Neill.

- Jeg synes vi fortjente seieren, men du får ikke alltid hva du fortjener. Vi hadde ballen mye og håpet bare vi skulle kunne bryte igjennom. Vi fikk med oss noen poeng som er viktige for selvtilliten og fansen. Dere kunne høre jubelen på tribunen i mange mils omkrets, sa den nye Sunderland-manageren.

Dårlig selvtillit Blackburn tok ledelsen da Simon Vukcevic headet inn en retur fra Sunderland-målvakt Keiren Westwood etter et drøyt kvarter.

Sunderland tok etter hvert over, mens Blackburn ble for passive. Kieran Richardson hadde en avslutning i stolpen før David Vaughan banket inn utligningen etter 83 minutter. Pedersen var passiv da Blackburn slapp til Vaughan fra rundt 20 meter.

- Selvtilliten har vært dårlig, og det er ikke noe rart med den ligaplasseringen vi har. Forhåpentlig kan dette være starten på en god rekke, sa Vaughan.

Svenske Sebastian Larsson sørget for en perfekt start for O'Neill da han ordnet seier med et frispark via stolpen på overtid. Larsson har dermed laget tre mål på seks frispark, ifølge statistikkselskapet OPTA.

Larsson var for øvrig involvert da Blackburns Jason Lowe på overtid fikk en smell i hodet. Lowe ble båret av banen, og kampen ble avbrutt i flere minutter.

Oppgitt Kean Blackburns manager Steve Kean måtte se at laget rotet vekk tre poeng mot slutten. Han er fortsatt lite populær blant fansen. Laget ser ut til å få en stri tørn med å unngå nedrykk til mesterskapsserien. O'Neill løftet Sunderland opp på trygg grunn i første forsøk.

- O'Neill sa at vi måtte begynne å tro på oss selv igjen. Denne seieren vil bety alt for oss. Vi trengte dette og fortjente det, mente Larsson.

Tyngre er det for Kean og Blackburn, som også fikk et mål annullert for angrep på keeper.

- Jeg er veldig, veldig skuffet. Jeg mener vårt andre mål var etter regelboken. Det var Westwood som gikk i Chris Samba. Chris bare sto der. Så jeg forstår ikke hvorfor det ble annullert. Noen ganger blir en så stor spiller som Chris Samba straffet for å være stor, selv når han ikke går etter ballen, sukket Kean.

(NTB)