FN-flagget til topps på Sletta

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): Kl. 07.00 i morges ble det skrevet idrettshistorie på Ekebergsletta: Som første idrettslag i verden kunne Bækkelagets Sportsklub heise FN-flagget.

- Det er egentlig ganske fantastisk, sier Frode Kyvåg til Dagbladet.no.

Norway Cup kan takke Tor Tallaksen for at de i kunne heise det blå og hvite FN-flagget.

- Jeg fikk ideen for tre år siden da jeg så flagget på cruiseskipet «SS Norway». Jeg har jobbet aktivt for å få det til de siste månedene, sier Tallaksen.

Representanter for Norway Cup, Tallaksen selv, Rødovres guttelag og gardist Amund Gravdal overvar den historiske seremonien på Ekebergsletta. Danske Rødovre var invitert fordi klubben er med i Norway Cup for 24. gang.

- Endelig fikk vi gjennomført det. Nå er BSK det første idrettslaget i verden som har FN-flagget. Det eneste som mangler nå er en diplom fra Kofi Annan. Det skal komme snart, lover Tallaksen.

Det har vært mange korrespondanser med FN. Tallaksen har jobbet gjennom Oslo Idrettslag og fått god hjelp av Utenriksdepartementet og advokat Stein Sørensen.

- Det er en stor anerkjennelse å ha dette flagget og det deles ikke ut i hytt og vær, forteller han.

Det var med en viss stolthet Frode Kyvåg konstaterte at FN-flagget vaiet over Ekebergsletta.

- Jeg var litt skeptisk i begynnelsen, men har sjekket det opp med både UD og advokaten. Vi er det første idrettslaget i verden som har FN-flagget, sier Kyvåg.

- Dette er en æressak og Norway Cup har fått det på grunn av det internasjonale preget turneringen har fått, sier Tallaksen.

40 nasjoner deltar i årets turnering. Det er ny nasjonsrekord.

HISTORISK: </B>Som første idrettslag i verden har Bækkelagets Sportsklub fått FN-flagget.