Fnyser av dommen mot Armstrong og påstander om korrupsjon

Tidligere UCI-president støtter Lance.

- INGEN BEVIS: Nederlandske Hein Verbruggen, som satt 14 år som president i UCI, mener Lance Armstrong er dømt uten tegn til bevis. Her er de to sammen i 2005. Foto:  (AP Photo/Christophe Ena, File)
- INGEN BEVIS: Nederlandske Hein Verbruggen, som satt 14 år som president i UCI, mener Lance Armstrong er dømt uten tegn til bevis. Her er de to sammen i 2005. Foto: (AP Photo/Christophe Ena, File) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nederlandske Hein Verbruggen var president i Det internasjonale sykkelforbundet mellom 1991 og 2005, og var dermed sportens øverste leder under hele storhetstida til Lance Armstrong.

Han satt også i sjefsstolen da Lance Armstrong donerte en større pengesum til UCI i 2002- på 100 000 dollar - som angivelig skulle brukes på bekjempelse av doping i sykkelsporten.

Mange har imidlertid mistenkt at disse pengene i realiteten var betaling for at UCI dekket over en positiv dopingprøve.

Det har UCI og Verbruggen benektet på det sterkeste. Sistnevnte har forholdt seg taus etter at Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) la fram sine dopingbeviser mot Lance Armstrong - der blant annet 11 tidligere lagkamerater sier at mannen var dopet - men nå letter han på sløret til avisa De Telegraaf. Selv om USADA har betegnet US Postal-lagets dopingbruk som «det mest sofistikerte dopingprogrammet sporten har sett», står Verbruggen på at Armstrong er uskyldig.

- Lance Armstrong har aldri avlagt en positivt prøve, selv ikke til USADA. Det er ingen tegn til bevis, sier han til De Telegraaf.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer