Fnyser av Drømmenes teater

- United er enklere enn Chelsea og Liverpool, sier Eidur Gudjohnsen.

(Dagbladet.no) Manchester United har selv valgt å kalle Old Trafford for Drømmenes teater. For mange er det nok også en drøm å spille på den scenen - eller å sitte på orkesterplass noen meter unna heltene.

United troner nå også alene på toppen over dem med flest hjemmeseire på rad i Champions League. Da de slo ut Roma var det deres 11. seier på rad på eget gress i turneringen.

Men selv om rødtrøyene ikke har tap i Champions League på hjemmebane siden nederlaget for AC Milan for over tre år siden, ser ikke Barcelona-spillerne på det som noen stor fordel at Sir Alex Fergusons menn spiller den andre og avgjørende semifinalen på Old Trafford.

- Det å kalle stadion for Drømmenes teater, det er nok en overdrivelse, sier Eidur Gudjohnsen ifølge The Independent.

- United er lettest

Den første semifinalen spilles på Camp Nou onsdag kveld. I morgen barker Chelsea og Liverpool sammen igjen, til nok en semifinaleduell. John Arne Riise & Co. har gått seirende ut av de to foregående.

Og Barcelona-gutta er veldig fornøyd med at de skal ut mot de engelske serielederne - og ikke londonerne eller scouserne.

- United er et lag som alltid prøver å spille fotball, og de gir dermed motstanderne mer rom enn det Chelsea og Liverpool gjør. De lagene er sterkere fysisk, og uten den samme kvaliteten som United har ligger de litt dypere. Jeg foretrekker å vente med å møte et av de to lagene til finalen, sier Gudjohnsen, som tidligere har spilt for nettopp Chelsea.

FRYKTER IKKE UNITED: Selv om Barcelona har skuffet kraftig i Primera Division denne våren har Eidur Gudjohnsen en god følelse foran Champions League-semifinalene mot Manchester United. Foto: REUTERS
FRYKTER IKKE UNITED: Selv om Barcelona har skuffet kraftig i Primera Division denne våren har Eidur Gudjohnsen en god følelse foran Champions League-semifinalene mot Manchester United. Foto: REUTERS Vis mer

Denne våren har vært forferdelig for Barca på hjemlig jord. De har rotet bort poeng etter poeng i serien, og fansen har gjentatte ganger viftet med sine hvite lommetørkler. Frank Rijkaard har slitt med skader og formsvikt hos sentrale spillere. Nå er derimot Lionel Messi tilbake. Han fikk 45 minutter på banen da Barcelona spilte 0-0 i derbyet mot Espanyol.

- Jeg er klar for United-kampen. Jeg føler meg frisk og fansen har forventninger til det jeg skal gjøre på onsdag, sier Messi ifølge PA Sport.

Drømmer om 11 Messi-er

- Jeg er rolig, men samtidig veldig lysten på å vise meg fram, sier argentineren.

Og den katalanske avisa Sport legger ikke skjul på at byen nå håper på Messi-magi i kampene mot Manchester United.

- Vi trenger 11 Messi-er, skriver den på forsida.

Lagkameratene håper også at den lettbeinte ballmagikeren skal slå til mot engelskmennene. For utslått av den nasjonale cupen og hektet av i serien har de bare én ting igjen: Champions League.

- Det er veldig viktig at han er tilbake nå, for hele sesongen vår står på spill i kampene mot United, sier Gianluca Zambrotta.

Fnyser av Drømmenes teater

For Messi selv vil det bety ekstra mye å klare å hoppe over United-hinderet. Barcelona vant turneringen for to år siden, da de slo Arsenal i finalen. Argentineren fikk bare med seg festen etterpå.

- Jeg var skadd og kunne ikke spille. Det gjør fortsatt vondt å tenke på det. Jeg føler jeg har noe uoppgjort i Champions League, sier Messi.

HÅPER PÅ MESSI-MAGI: Den katalanske avisa Sport skriver at Barcelona trenger 11 Messi-er mot United.