Fnyser av eksperts Solskjær-dom

Sky Sports-ekspert tror Ole Gunnar Solskjær kan få sparken hvis de taper mot Cardiff søndag. Det fnyser kommentator Øyvind Alsaker av.

SLITER: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har ikke klart å følge opp den gode formen fra nyttår. Foto: REUTERS / Peter Powell / NTB Scanpix
SLITER: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har ikke klart å følge opp den gode formen fra nyttår. Foto: REUTERS / Peter Powell / NTB ScanpixVis mer
  • Manchester United - Cardiff søndag kl. 16.00.

Ole Gunnar Solskjærs første sesong som Manchester United-manager er på vei mot slutten.

Det har vært en berg-og-dalbane-sesong, som har blitt avsluttet med et voldsom stup. For på de elleve siste kampene står de røde bokført med sju tap og to uavgjort. Bare to ganger har laget gått seirende ut av en kamp siden 6. mars.

Solskjær håper å avslutte med et brakresultat hjemme mot gamleklubben Cardiff, som for øvrig også var motstander i Solskjærs første kamp på trenerbenken for de røde.

Det må han også, mener Sky Sports-ekspert Paul Merson. 51-åringen har tidligere hatt en karriere som både spiller og trener, og er kanskje mest kjent for tida i Arsenal.

- Kan få sparken

I en sak skrevet av Merson, med Merson som både journalist og ekspert, slår Merson følgende fast overfor Merson:

- Han kan miste jobben hvis United taper mot Cardiff.

Merson fortsetter:

- Ingenting overrasker meg lenger i fotballen. Hvem vet hva som skjer hvis de taper mot Cardiff. Jeg tror det blir en seriøs møtevirksomhet hvis de taper denne kampen. Hvis de ikke «vasker gulvet» med Cardiff, har de gjort en feil. Solskjær hadde aldri fått jobben permanent hvis de hadde startet på denne måten, sier eksperten til Sky Sports.

- Meningsløst

Mens Merson mener at Solskjær ikke kan føle seg trygg ennå, mener TV 2s kommentator Øyvind Alsaker at det er altfor tidlig å snakke om en avskjed for nordmannen.

- Det har jeg ingen tro på. Det ville vært meningsløst, og de kan ikke holde på sånn. Nå fikk de et løft under Solskjær, og nå har lufta gått litt ut av ballongen da. Det tok steg i Champions League som ingen så for seg, og jeg mener hovedskylda ligger hos spillerne. Det er bare en drøy måned siden de ga Solskjær jobben permanent, så om han ikke får tid til å gjøre noe med laget vil det være meningsløst å gi jobben til ham, sier Alsaker.

Kommentatoren sier videre at de må stå for valget de tok da de ansatte Solskjær, og at grepet de gjorde er noe som er tegn på at de vil tilbake til røttene.

- Hvem skulle de ha ansatt? Kanskje Pochettino ligger og lurer til neste sommer, for ting tyder på at han vil ha et sabbatsår, sier Alsaker.

I neste og siste runde av Premier League venter altså Cardiff for Solskjærs menn. De kan klatre opp til femteplassen dersom Arsenal taper poeng og United vinner, men det vil ikke påvirke Europa-spillet til United for neste sesong.

Derfor er det i praksis ingenting på søndag som kan påvirke Solskjærs kommende sesong.

- Det er for mange middelmådige spillere med gode kontrakter i klubben. En klubbkaptein (Antonio Valencia) kan ikke ha den rollen han har for øyeblikket i laget. Nå må han bygge laget rundt stjernene sine og sikre deres framtid, sier Alsaker og sikter til spillere som Paul Pogba og David de Gea. Han fortsetter:

- Det eneste Solskjær kan gjøre mot Cardiff er å sørge for å avslutte med en skikkelig god seier på hjemmebane. Det vil sjokkere meg om et tap får noen store konsekvenser.

Solskjærs plan

Solskjær avslørte i går at jobben med å planlegge neste sesong allerede er i godt gang, og at det skal et mirakel til for at klubben skal kjempe om ligagull allerede til neste år.

Nordmannen og hans team vil derfor fokusere på å hente spillere som utvikler seg til toppspillere i klubben over tid.

- Denne sommeren handler om å finne spillere som kan være i klubben i mange år, fortalte Solskjær på en pressekonferanse i går.

Swansea-vingen Daniel James er av mange blitt lenket, men Solskjær ville ikke kommentere det.

- Jeg vet ikke hvor mange navn som har blitt nevnt. Jeg kan ikke kommentere hver eneste person. Jeg liker det ikke når andre snakker om mine spillere, jeg vil ikke snakke om andre sine.

Merson mener det er vanskelig for United å hente spillere fra øverste hylle:

- Alle trenger klassespillere. Bayern München gjør det. Real Madrid gjør det samme. Alle trenger det. Jeg kan ikke forstå hvorfor en klassespiller vil velge Manchester United hvis andre topplag også vil ha deg. De må legge vekt på hvor langt bak Manchester United er mange av de andre klubbene, sier Merson, og trekker fram at avstanden opp til serielederen var over 20 poeng både denne og forrige sesong.

- Det holder ikke med 1-2 spillere. De må ha seks, og jeg tror de kommer til å slite med å hente spillere.