TUNG UKE: Manchester United og Alex Ferguson spilte 2-2 mot Chelsea i går. Etterpå mente han slitne spillere var mye av grunnen. Foto:  AFP PHOTO / ANDREW YATES
TUNG UKE: Manchester United og Alex Ferguson spilte 2-2 mot Chelsea i går. Etterpå mente han slitne spillere var mye av grunnen. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATESVis mer

Fnyser av Fergusons slitne bein-unnskyldning

TV 2-Myhre mener United-sjefen kan skylde seg selv.

(Dagbladet): Manchester United spilte 2-2 hjemme mot Chelsea i FA-cupen i går, og United-sjef sir Alex Ferguson klaget på slitne spillere etter å ha gitt bort 2-0-ledelsen.

- Vi løp oss tomme. Backene Rafael og Patrice Evra ble utslitte og de to sentrale på midtbanen  ga bort ballen for ofte, sa Ferguson etter kampen ifølge Daily Mail.

- Må skylde seg selv United tapte 2-1 hjemme mot Real Madrid tirsdag i forrige uke og ble slått ut av Champions League. FA cup-motstander Chelsea spilte borte mot Steaua Bucuresti fra Romania torsdag.

United hadde dermed fire dagers hvile mellom kampene på Old Trafford. Chelsea hadde to døgn, inkludert reise

- United hadde en kjempefordel. De spilte på hjemmebane begge kampene. Vi kom fra Romania og måtte reise. Jeg er fornøyd med hvordan vi taklet det, sa Chelsea-sjef Rafa Benitez, ifølge Sky Sports.

VÅKNET: Ramires scoret 2-2-målet for Chelsea som våknet etter å ha ligget under 0-2 til pause. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
VÅKNET: Ramires scoret 2-2-målet for Chelsea som våknet etter å ha ligget under 0-2 til pause. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer

- Det var tegn på tretthet. Det var trolig en reaksjon etter følelsene og intensiteten tirsdag, sa Ferguson i går.

TV 2s fotballekspert Petter Myhre mener det blir for lett for Ferguson å skylde på slitne spillere.

- Ut fra antall dager med hvile kan ikke Ferguson bruke utslitte spillere som unnskyldning, men det er viktig å huske at United har hatt et tøft kampprogram. United har stilt med en sterk ellever og brukt mange av de samme spillerne over en lengre periode. Også mot svakere motstandere før Real Madrid-kampen. Da må han nesten selv ta litt av skylda hvis spillerne er slitne, sier Myhre til Dagbladet.

- Det har vært et utrolig press på United den siste tida, med de to storkampene mot Real Madrid. Det er klart det var en kjempenedtur å tape mot Real Madrid og at den mentale biten tærer på kreftene, sier Myhre.

- Roter ikke bort gullet Javier Hernandez og Wayne Rooney sørget for United-ledelse til pause, men Chelsea utliknet til 2-2 ved Eden Hazard og Ramires i 2. omgang. Ferguson sa etter kampen et United var heldige som klarte uavgjort.

- De var klart bedre enn oss etter pause, sa Ferguson.

United avsluttet dermed en tung uke med en svak 2. omgang på hjemmebane. Myhre tror likevel ikke exiten i Champions League og én omkamp i FA cupen påvirker serien der laget leder med suverene 12 poeng ned til serietoer Manchester City.

- Det var en mental smell å ryke ut mot Real Madrid etter å ha spilt to ganske gode kamper. Jeg tror likevel ikke dette påvirker United negativt i serien. Nå får de færre kamper og kan konsentrere seg fullt og helt om serien. De er for rutinerte til å rote vekk dette, sier Myhre.