Fotball-VM

Fnyser av forslag om mindre mål i damefotballen

Landslagsstjernene er ikke enig i forslaget fra Chelsea-manageren.

UNISONT NEI: Chelsea-trener Emma Hayes vil ha mindre mål i kvinnefotballen. Det vil ikke Ingrid Hjelmeseth, Guro Reiten eller Cecilie Fiskerstrand høre snakk om. Reporter/video: Yngve Gjerde / Daniel Nerli Gussiås / Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet TV. Vis mer

Chelsea-manager Emma Hayes vakte oppsikt denne uka, da hun gikk ut og mente at kvinnefotballen burde spilles med mindre mål enn herrene bruker.

Det var i en BT Sport-film manageren ytret sin mening om at menn som regel løper raskere og er sterkere enn kvinner. Hun mener også at menn har bedre forutsetninger til å hoppe høyere.

KRITISKE: Landslagsjentene var ikke imponert over forslaget fra Emma Hayes. Foto: NTB/Scanpix
KRITISKE: Landslagsjentene var ikke imponert over forslaget fra Emma Hayes. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Målet er for stort

Dette er argumenter hun nå bruker for å ta til orde for mindre mål i damefotballen. Hun mener keeperne blir spesielt lidende under de fysiske forutsetningene.

- Det er ofte kritikk rundt keeperspillet i kvinnefotballen. Jeg mener at målet er litt for stort. Dersom det var bygget rundt våre fysiske ulikheter, så ville vi snakket om strålende keepere - i motsetning til å henge dem ut, sa Hayes i «State of Play».

Hun sier videre at hun mener kvinnefotballen må tilpasse seg sitt eget spill, i stedet for å ukritisk spille på nøyaktig samme måte som herrene.

Naturlig nok har forslaget blitt møtt med mye motstand, også blant de norske spillerne på landslaget.

- For at damefotballen skal være underholdende, så må det komme noen mål, så jeg tror ikke vi skal stenge helt igjen, mener Norges keeper Ingrid Hjelmseth.

- Vi kan jo ha større mål, jeg vil score flere mål, jeg, sier LSKs Guro Reiten.

Hør de norske landslagsspillernes respons på utspillet øverst i videovinduet!