Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Filip Ingebrigtsen med kutt:

Fnyser av Ingebrigtsens skade: - Det er bare piss

Favoritter før finalen på 1500 meter.

BEDRE?: Filip Ingebrigtsen fikk et kutt på høyre legg i kvalifiseringen. Brødrene er sikre på at han ikke påvirkes av skaden. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
BEDRE?: Filip Ingebrigtsen fikk et kutt på høyre legg i kvalifiseringen. Brødrene er sikre på at han ikke påvirkes av skaden. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Filip Ingebrigtsen er gullfavoritt på 1500 meter - og skal etter planen også løpe 5000 meter. Med oppladningen var dramatisk Ingebrigtsen falt rundt halvveis i kvalifiseringen på 1500 meter og fikk et kutt på leggen.

Brødrene Henrik og Jakob er likevel krystallklare.

- Tror du skaden preger Filip? spør Dagbladet.

- Nei, nei. Det er bare piss. Det er jo bare et skrubbsår, sier Henrik Ingebrigtsen og gliser.

- Det Filip gjorde underveis i løpet … Jeg har aldri sett noe liknende. Så sterkt var det, sier eldstebror.

DRAMATISK: Filip Ingebrigtsen ble revet ned i et fall halvannen runde før mål. Video med tillatelse fra NRK Vis mer

Trener

Heller ikke lillebror Jakob Ingebrigtsen tror Filip er lider av skaden.

- Det er ikke noe mer drama enn det pleier å være. Noen har litt flaks og noen er uheldige. Filip viser at han kanskje er bedre enn andre tror, sier Jakob Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Nei. Skaden kommer ikke til å påvirke Filip. Dersom skaden påvirker vil Filip være dårligere, men likevel bedre enn andre, sier Jakob Ingebrigtsen.

Landslagets lege Ove Talsnes kommer i dag med en oppdatering og forteller at det ikke er noen grunn til bekymring.

- Filip har trent som normalt i dag (torsdag). Ingen endringer i opplegget. Ingen grunn til at han skal ha begrensninger i finalen, sier Talsnes.

I FINALE: Henrik og Jakob Ingebrigtsen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
I FINALE: Henrik og Jakob Ingebrigtsen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Skepsis

Trener og far Gjert Ingebrigtsen uttalte i går at han er litt skeptisk med tanke på å kjøre fullt program resten av EM for Filip.

- 1500-meterfinalen er grei, men jeg er mer usikker på 5000-meterfinalen for Filip. Vi kan risikere at han ikke løper den, men vi må se de neste dagene, sier Gjert Ingebrigtsen.

Finalen på 1500 meter er fredag kveld klokka 21.50. Finalen på 5000 meter er lørdag klokka 21 - altså under ett døgn seinere.

- Det tar på å løpe så mange runder som det er på en 5000 meter. Jeg er spent på hvordan denne skaden vil slå ut for Filip på den distansen. Filip selv er rolig. Der er han ulik sitt opphav, sier trenerpappaen.

Filip selv er rolig.

- Jeg springer 1500-meterfinalen. Det tror jeg skal gå fint, selv om jeg var usikker da jeg reiste meg etter fallet. Da tenkte jeg at det var dette som ikke skulle skje, sa Filip Ingebrigtsen i går.

- Er du fortsatt favoritt?

- Ja, det vil jeg si.