Fnyser av Iversen-stikk

Emil Iversen forsøker å fyre opp Johannes Høsflot Klæbo, men blitt møtt med en klar beskjed.

ORDKRIG: Emil iversen har allerede begynt å legge press på Johannes Høsflot Klæbo før den kommende OL-sesongen. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert

SOGNEFJELLET (Dagbladet): Vi skrur klokka tilbake i VM i Oberstdorf. Der vekket det mye oppmerksomhet da Johannes Høsflot Klæbo hevdet at han ikke var favoritt til VM-sprinten.

Det fikk mange til å reagere, men Klæbo sa han mente det 100 prosent.

Det ville ikke Emil Iversen ha noe av. Han hevdet at Klæbo hadde sagt noe annet til ham privat:

- Johannes sa til meg at han så på konkurransen som en formalitet før medaljeseremonien, uttalte Iversen.

Det var løgn:

- Ja, det kan jeg bekrefte sier Klæbo til Dagbladet.

TILBAKE PÅ SKI: Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILBAKE PÅ SKI: Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Nye stikk

Den diskusjonen døde greit da begge ble involvert i avslutningen på femmila i VM. At Iversen hadde vært litt sleivete og fart med løgn i media ble ganske uviktig målt opp mot krasj, tårer og gulldrama.

Men på Sognefjellet denne uka startet Emil Iversen opp igjen. Han kronet Klæbo som vinner av sprinten i Beijing til i februar - om cirka 250 dager.

IKKE IMPONERT: Johannes Høsflot Klæbo lar seg ikke provosere av Iversens løgner. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE IMPONERT: Johannes Høsflot Klæbo lar seg ikke provosere av Iversens løgner. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Bare se på han. Vi har ikke trent sammen ennå, men du ser at han er raskere enn noen gang. Bare du tar et raskt blikk bort på ham så ser du at han kommer til å vinne OL-sprinten. Han står så rolig og selvsikkert, og når du står sånn med den sveisen på den første mediedagen, da vet du at du skal vinne sprinten i OL. Jeg tror han føler seg kjempetrygg.

Iversen forteller at han forsøkte å få fram en reaksjon hos sprintstjerna under VM, og at han gjerne så at han turte å melde litt mer. På Sognefjellet gjorde han et nytt forsøk, selv om han selv mener at det ikke var all verden som ble sagt under VM.

- Nei, det var vel mer at det var ganske åpenbart at du løy?

- Ja, det var vel kanskje det, sier Iversen og bryter ut i latter.

- Hvorfor gjorde du det?

- Det er ikke så viktig for meg, men jeg syns det er artig. Når du vinner alle sprintene du går, så må du tåle at du har favorittstemplet. Har ikke dårlig samvittighet for å melde litt.

PARODI: Grunde Myhrer sin Erling Braut Haaland-parodi på langrennsski tar av på internett. Video: Særsland. Vis mer

- Må kompensere

Johannes Høsflot Klæbo bare ler av kompisens forsøk på ordkrig. Klæbo tror at Iversen har hatt det vel stille i ferien, og nå må kompensere med litt stikk:

- Han begynner tidlig. Det er artig at han skal legge det over på meg med en gang. Han må jo fylle på med ting å si og legge presset over på andre. Det har han blitt god på. Jeg må bare ta den. Når han sitter med et femmilsgull i bagasjen så kan vi legge masse press på han når det kommer mesterskap. Han må smake sin egen medisin.

- Er du komfortabel med at han lyver om deg i media?

- Han skal få melde akkurat så mye han vil. Det kunne jeg ikke ha brydd meg mindre om, sier Klæbo og ler.

Det er tydelig at femmilsdramaet ikke har påvirket vennskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer