Johannes Høsflot Klæbo:

Fnyser av Klæbo-påstand

Johannes Høsflot Klæbo (24) mener han ikke er favoritt på en eneste øvelse i VM. Det fnyser lagkameratene av og NRK-ekspert mener det er et tegn på usikkerhet hos den regjerende verdensmesteren.

IKKE FAVORITT: Det mener Johannes Høsflot Klæbo før VM-sprinten torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE FAVORITT: Det mener Johannes Høsflot Klæbo før VM-sprinten torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo gjør alt for å dysse ned forventningene til seg selv før VM begynner.

På tirsdagens pressekonferanse mente han selv at det ikke var noe grunn til å peke på ham som den største favoritten før den klassiske sprinten.

- Jeg mener hvert fall det er flere oppe der. Jeg ser ikke meg på meg selv som noen mer favoritt enn andre. Det er fem her som kan kjempe om gullmedalje, så det kan bli brutalt, sa Klæbo til Dagbladet og henviste til resten av det norske sprintlaget.

24-åringen kom til Oberstdorf lørdag etter en tre uker lang oppladning med faren Haakon Klæbo og morfaren Kåre Høsflot. Da Adresseavisen følger opp på Klæbos favorittpåstand, innrømmer han at han blir skuffet om han drar hjem fra Tyskland uten en gullmedalje rundt halsen.

- Jeg sier ikke at jeg er fornøyd med null gull, men mange andre kan gå fort. Jeg føler ikke det er en måte å snakke seg ned på. Det er to som har vunnet klassisk sprint i år og det er meg og Erik. Da er det naturlig å tenke på at vi begge er favoritter. De som føler jeg snakker meg ned får bare tenke det, slår Klæbo fast.

VARMT: Flere av de norske løperne reagerte på varmen og løypa etter dagens treningsøkt i VM-løypene. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Fnyser av påstanden

To av dem som mener Klæbo snakker seg ned, er to av hans egne lagkamerater. Emil Iversen kjøper ikke nedsnakkingen til Klæbo.

- Jeg kan ikke si meg enig i det. Han har vunnet de siste 200 sprintene. Kanskje han tenker på meg som vant en sprint for seks-sju år siden. I mine øyne er han storfavoritt før den klassiske sprinten, selv om han har en som er nærmere ham enn noen gang (Valnes. red.anm.), sier Iversen til Dagbladet.

Klæbos kanskje største konkurrent på sprinten, Erik Valnes, sier seg enig med Iversen.

- Han er den største favoritten.

I vinter har Valnes gitt Klæbo hard kamp i flere sprintrenn. Emil Iversen, Pål Golberg og Håvard Solås Taugbøl utgjør resten av det norske laget til torsdagens klassiske VM-sprint.

FALUN: Petter Northugs VM-gull i Falun står igjen som et av Norges største VM-øyeblikk. Video: Ljosland / Løkås Vis mer

- Tegn på usikkerhet

NRK-ekspert Torgeir Bjørn tolker Klæbos påstand som et lite svakhetstegn før mesterskapsstart.

- Han må nok finne seg i å være den største favoritten. Merittlista taler sitt tydelige spåk. Men det er nok også et tegn på at han føler seg mer usikker enn før. Ikke minst at Valnes slo han i Ruka i november. Han kjenner nok at andre puster han ordentlig i nakken, sier Bjørn til Dagbladet.

- Burde han være usikker?

- Ja, Valnes har utvikla seg videre. Han klarte å slå Johannes på sprinten i Ruka selv om Johannes gjorde et bra løp. Det er noen løpere som nesten er på samme nivå nå. Svenske Oskar Svensson er også kapabel til å utfordre på klassisk sprint, mener den rutinerte NRK-eksperten.

Han forstår godt hvorfor Klæbo føler at han må snakke seg ned før torsdagens sprint.

- Jeg skjønner at det er slitsomt å starte hver eneste klassisk sprint som storfavoritt. Alt annet enn seier oppfattes som nedtur av publikum. Jeg skjønner at han kjenner på på det presset og når flere konkurrenter kommer nærmere så skjønner jeg at han blir usikker. Men han må nok innse at han er den største favoritten, avslutter Bjørn overfor Dagbladet.

Sprintfinalene begynner 15.15 torsdag, prologen starter 12.45.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer