Fnyser av Northug-kritikk

Det har rast en høydetreningsdebatt i norsk langrenn. Petter Northug støtter de som drar til tynnluft, men får klart svar av de norske allroundløperne.

TRYGG: Emil Iversen er trygg på treningsvalget allround-laget har gjort framover, og bryr seg ikke om kritikken fra TV 2s langrennseksperter Petter Skinstad og Petter Northug. Video: Haarstad/Løkås Vis mer
Publisert

SOGNSVANN (Dagbladet): Mens sprintherrene og kvinnelaget i langrenn jager tynnluft i Italia, har allroundlaget valgt å bli igjen i Norge.

Emil Iversen kalte nylig effekten av høydetrening «ekstremt oppskrytt», og fikk gjennomgå av tidligere lagkamerat og TV 2-ekspert, Petter Northug og TV 2-ekspert Petter Soleng Skinstad.

- Jeg hadde ikke turt å ta sjansen på dette opplegget. Det tok flere år før jeg klarte å gå fort i konkurranser i høyden, og det var nok fordi jeg hadde for få døgn i høyden. Og en ting er å trene der, noen helt annet er det å konkurrere, uttalte Northug til TV 2.

Petter Soleng Skinstad fortsatte med å skrive at «når Klæbo reiser til høyden, bør det blinke i varsellampene.»

TV 2-TEAM: PEtter Soleng Skinstad (t.v.) og Petter Northug..Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB
TV 2-TEAM: PEtter Soleng Skinstad (t.v.) og Petter Northug..Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB Vis mer

Slår tilbake

Den kritikken finner ikke det norske allround-laget seg i. Da Dagbladet møtte dem på et pressetreff på Sognsvann i Oslo tidligere denne uka, kom de med klar beskjed til kritikerne

- Både Northug og Skinstad er uenige i valget deres?

- Det er klart at de er ekspertkommentatorer, men én kan langrenn litt bedre enn den andre i det tospannet der. De skal få lov til å sette spørsmålstegn, men det er ikke sånn at vi bare trakk en lapp og sa «nei, da dropper vi høyden», sier Emil Iversen til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Jeg er 30 år nå. Sjur er snart 40 og HC er gammel han også. Dette er godt og faglig vurdert basert på egne erfaringer i en relativt sterk gruppe. Vi har gode meritter i bagasjen. Vi skal bruke tid på å akklimatisere oss før OL, og vi tror det er det beste kombinert med å være i god form.

BLIR: Martin Løwstrøm Nyenget, Simen Hegstad Krüger, Harald Østberg Amundsen, Hans Christer Holund, Emil Iversen, og Sjur Røthe i Holmenkollen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
BLIR: Martin Løwstrøm Nyenget, Simen Hegstad Krüger, Harald Østberg Amundsen, Hans Christer Holund, Emil Iversen, og Sjur Røthe i Holmenkollen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Usikker

Lagkamerat Hans Christer Holund innrømmer at han aller helst skulle ha vært i høyden, men at faktorer som vær, smitte og tidligere historikk gjorde at de ble igjen hjemme:

- Treningsmessig er det ingen ulempe, men det er en usikkerhetsfaktor at vi skal konkurrere i OL i høyden. Vi får akklimatisert oss i høyden før OL, men vi har lite erfaring med høyden.

- Det har fungert fint de siste åra, og det er en lite dramatisk avgjørelse. Jeg føler meg trygg på at vi (laget) vet bedre hva som skal til for at vi skal gå fort enn det de gjør, slår Simen Hegstad Krüger fast.

PS. Det norske allroundlaget drar videre på samling på Sjusjøen. Sesongstart er den nasjonale åpningen på Beitostølen 19. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer