JAGER FORMEN: Petter Northug leverte en sterk sprint på Gålå denne helgen. Han jakter etter formen som gjorde han til langrennens mest fryktede mann. Foto: NTB Scanpix
JAGER FORMEN: Petter Northug leverte en sterk sprint på Gålå denne helgen. Han jakter etter formen som gjorde han til langrennens mest fryktede mann. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dagbladet lanserer Fantaski - et langrennspill

Fnyser av Northug-pris: - Det er et fryktelig dårlig kjøp

Dagbladet har dumpet prisen på Petter Northug på Fantaski, og får støtte av 32-åringens lagkamerater.

VAL SENALES (Dagbladet): Petter Northug har lenge vært en ener i norsk langrenn, og var inntil OL i Pyeongchang den eneste norske mannlige langrennsløperen til å ta individuelt langrennsgull på distanse i VM og OL siden 2007.

I OL var det en mesterskapsløper med X-faktor, Simen Hegstad Krüger, som tok gull.

Dagbladet kommer denne vinteren med et managerspill for langrenn, Fantaski, og i forbindelse med lanseringen har vi satt opp priser på alle utøverne.

Den dyreste herreløperen i spillet er Johannes Høsflot Klæbo (20), mens de billigste koster 3.5.

Etter en knallhard diskusjon, og det faktum at verken Flyktningerennet eller Kulåssprinten er med i konkurransen, ble vi enige om at prisen på Norges største langrennsstjerne gjennom tidene blir 5.5.

Lagkamerater reagerer

Dagbladet møtte deler av det norske herrelandslaget på samling i Italia tidligere i høst. Der presenterte vi prisen på Northug til lagkameratene.

Det var delte reaksjoner, for å si det forsiktig:

- Det er et fryktelig dårlig kjøp. Jeg tror ikke det blir mange poeng før jul, så der kan du få både gull og gråstein. Det er vanskelig å si. Det kan være en joker, men ikke før jul, sier Sindre Bjørnestad Skar til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Men han var jo billig, da, så kanskje? Det er første gang jeg har sett ham billig. Jeg tror kanskje vi får vente med ham til etter jul. Eller går det an å få poeng på nasjonale renn? På Gålå og sånt? Ikke? Nei, da får vi vente.

Heller ikke Finn-Hågen Krogh, som du i videoen i toppen av denne saken kan se er svært skeptisk til å ha seg selv på laget, mener Northug er et sikkert kort, til tross for at han er på billigsalg:

- Basert på de siste sesongene burde han kanskje vært enda billigere, men Petter er Petter, så han kan plutselig klinke til på noen sprinter i år. Northug må man aldri avskrive, så vi får se, sier Krogh til Dagbladet.

Pål Golberg følger opp:

- Northug kan få verdi utover i sesongen, men det er det bare en som vet. Eller, kanskje bare en som vet.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Viste seg fram

Petter Northug var ikke med da eliten åpnet verdenscupen i Finland denne helgen. 32-åringen målte krefter med konkurrentene under Norgescupen på Gålå.

Der viste Northug, som for kort tid siden sa at karrieren kunne være over til jul, at han fortsatt har farten som trengs i sprint innabords. Han gikk inn til en 2. plass på sprinten, og etterpå var han ute og sendte noen stikk til landslagssjef Vidar Løfshus.

- I dag tenker Vidar Løfshus at det er et elendig nivå på Gålå, og at det her resultatet ikke teller. Jeg hadde i hvert fall tenkt det, sa Northug til NRK.

Løfshus lovet lørdag at Northug vil få sjansen i verdenscupen før VM, skriver NTB. Selv erkjenner mosvikingen at han i dag ikke har noe å gjøre på det nivået.

- Per dags dato er jeg langt unna å ta meg videre fra en prolog i verdenscup. Jeg ser ikke noe poeng i det, så da er det veldig liten vits å gå der, sa Northug etter Gålå-sprinten.

Det er på langt nær første gang Løfshus har vært et offer for Northug. Etter VM i Lahti tok Northug et nådeløst oppgjør med Løfshus.