Protest-drama etter EM-gull:

Fnyser av polsk protest

Det ble dramatisk etter at Jakob Ingebrigtsen (20) i går løp inn til EM-gull på 1500-meteren i innendørs-EM. Lørdag morgen var Polen fortsatt ikke ferdig med saken.

PROTEST: Jakob Ingebrigtsen. (t.v.) og Erlend Slokvik, sporttsjef i Norges Friidrettsforbund avbildet under VM i Doha. Foto: Lise Åserud / NTB
PROTEST: Jakob Ingebrigtsen. (t.v.) og Erlend Slokvik, sporttsjef i Norges Friidrettsforbund avbildet under VM i Doha. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld løp Jakob Ingebrigtsen inn til EM-gull på 1500-meteren i innendørs-EM i Turan i Polen foran hjemmehåpet Marcin Lewandowski.

Ingebrigtsen var involvert i en situasjon i den første svingen der han endte opp med å tråkke utenfor lista. Det er i utgangspunktet ikke lov, men Ingebrigtsen selv hevdet imidlertid at han ble dyttet utenfor.

- Jeg var forbi lista i svingen, men jeg følte at det var en gjeng med polakker som prøvde å løpe på meg. Så jeg regner ikke med at det skal bli et problem, sa Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Det endte med å bli et problem for Ingebrigtsen som etter løpet ble disket.

Mye venting

Sportssjef i Norges Friidrettsforbund (NFIF), Erlend Slokvik, forteller tiI Dagbladet at det ble en lang kveld.

- Det var opp og ned. Det var et fantastisk løp av Jakob, men så ble det en lang kveld og natt før det endelig kom en avklaring, sier Slokvik til Dagbladet.

Slokvik forteller videre at de flere ganger var inne hos både juryen og hos videodommeren, som mente Ingebrigtsen skulle diskes.

- Hvordan var dialogen med juryen og videodommeren?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer