Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boksing

Fnyser av rivalen: - Jeg er dronninga

Brækhus avfeier antydninger om at hun ikke fortjente seieren i USA. Høyt oppe dagen derpå.

HØYT OPPE: Cecilia Brækhus møtte norsk presse i Los Angeles søndag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HØYT OPPE: Cecilia Brækhus møtte norsk presse i Los Angeles søndag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

LOS ANGELES (Dagbladet): Cecilia Brækhus (36) er strålende fornøyd etter boksekampen i Los Angeles søndag morgen, norsk tid. Hun vant på poeng mot Kali Reis, og avviser alle antydninger om at hun ikke fortjente seieren.

Amerikanske Reis uttalte etter kampen at hun var best på poeng på bakgrunn av de siste rundene. Og hun hadde publikum med seg. Da dommerne viste 97-92, 96-93 og 96-93 i Brækhus sin favør, svarte de med pipekonsert. Da Brækhus gjorde seiersintervjuet fra ringen, ble pipekonserten enda mer voldsom.

- Nei, he-he, sier Brækhus på spørsmål om påstandene til Reis.

GODT HUMØR: Cecilia Brækhus var sprudlende og opplagt dagen etter triumfen i StubHub Center i Los Angeles. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GODT HUMØR: Cecilia Brækhus var sprudlende og opplagt dagen etter triumfen i StubHub Center i Los Angeles. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Alle kommentatorer, bokseeksperter og dommere var enige. Det var en helt klar og grei seier, erklærer hun.

Hun er stolt over det hun har vært med på i StubHub Center i Los Angeles. For første gang i historien ble en kvinnelig boksekamp vist direkte på storkanalen HBO. På forhånd førte dette til enorm oppmerksomhet i USA.

Ny kamp i USA

Da Brækhus møtte norsk presse i Los Angeles søndag, gikk hun langt i å antyde at også neste kamp kommer til å gå i USA. Dette vil trolig skje en gang på høsten.

Brækhus er ikke i tvil om at hun er «dronninga alle nå vil møte». Det ble ikke minst visualisert gjennom UFC-stjerna Cris Cyborg, som dukket opp med ei t-skjorte der det sto: «Cyborg vs. Brækhus 2019.»

- Jeg er på topp, sier en selvsikker Brækhus til Dagbladet.

- Cyborg satt ringside med ei t-skjorte. Claressa Shields klarer ikke å la være å prate. Akkurat nå er jeg dronninga på topp. Jeg kan egentlig bare velge hvem jeg vil møte. Det er opp til meg. Og noe er opp til tv-selskapet.

Cyborg klarte å skape voldsom ståhei da hun kom som et uvær ned trappa på StubHub Center før fighten. Hun har to kamper igjen av avtalen med UFC. Så står hun fritt til å møte Brækhus.

- Jeg visste ikke at hun ville komme med en sånn t-skjorte, men det var et morsomt stunt. Hun har veldig lyst på en kamp. Jeg tror ikke lysten ble noe mindre etter denne kampen på HBO og rammene rundt, sier Brækhus.

Tøffe slag

Hun ble truffet skikkelig av Reis i runde sju og åtte. For første gang i karrieren måtte hun ta telling. Hun hevder det så mer dramatisk ut enn det var i virkeligheten.

Brækhus sier:

- I dag føler jeg meg veldig fin. Det var aldri sånn at det ble mørkt og at jeg så stjerner. Jeg var litt ute av balanse. Det gjorde at det så ekstra visuelt ut. I dag føler jeg meg helt fin. Jeg føler vi lagde en verdig forestilling for første kvinnekamp på HBO.

- Hva tenker du om pipekonserten etterpå?

- Jeg tenker ikke så mye på det i det hele tatt. Jeg synes det er fantastisk å være en del av denne settingen. Vi fikk til så mye. Det ble vunnet så mye oppi ringen - og det vet folk. Tilbakemeldingene har vært helt enorme.

Hun fortsetter:

- Det har vært et eventyr. Det har skjedd så mye på kort tid. Vi klarte å lage en skikkelig hype rundt kampen. Jeg har aldri gjort så mye presse i hele mitt liv. Etterpå kom sjefen for HBO inn i garderoben. Han har fått et nytt syn på kvinneboksing.

Brækhus tar nå et par dager fri i USA. Med 33 seirer på rad - og fem belter - føles pusten i bakken ekstra fortjent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media