Premier League

Fnyser av rykter

- Naturligvis er ikke Alexis Sánchez plassert på reservelaget, sier Ole Gunnar Solskjær. Hevder chileneren kommer til å få flere kamper enn folk tror.

NYE UTFORDRINGER: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Wolverhampton mandag. Foto: NTB scanpix
NYE UTFORDRINGER: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Wolverhampton mandag. Foto: NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (46) snakket i formiddag på en pressekonferanse før kampen mot Wolverhampton mandag.

Det har vært en hyggelig uke for den norske United-manageren. Laget åpnet med 4-0-seier over Chelsea, hvilket har fått en positiv vind til å feie over Manchester.

Men i en storklubb som United skjer det alltid noe. Paul Pogba har selv satt spørsmålstegn ved framtida si. Alexis Sánchez er klubbens best betalte spiller med en angivelig årslønn på 215 millioner kroner, men står bak i køen hos Solskjær. I alle fall ifølge rapportene.

Det var ventet at manageren ville komme inn på noen av disse temaene på dagens pressekonferanse.

BEST BETALTE SPILLER: Alexis Sánchez har slitt med spilletida under Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB scanpix
BEST BETALTE SPILLER: Alexis Sánchez har slitt med spilletida under Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB scanpix Vis mer

Om Sánchez - som flere medier hevder trues med reservelaget om han ikke forsvinner fra klubben - sa han:

- Alexis er profesjonell. Han kommer inn (på trening) hver dag og jobber virkelig hardt. Han ønsker å være en del av det. Du har disse historiene om at han er blitt plassert blant reservene, naturligvis har han ikke det. Han er en del av laget og er en veldig god spiller.

- Han har hatt tre uker nå. Han har noen uker bak de andre, men han er veldig nære å være klar. Vi har ikke den største angrepslinja i antall, så Alexis kan fort ende opp med å få flere kamper enn dere tror. Vi forventer at han skal komme godt ut av det i denne klubben. Han har kvaliteter, sa Solskjær på pressekonferansen.

Ryktene om chileneren har kommet etter lite spilletid på 18 måneder. Angrepsspilleren har bare spilt 32 kamper i Premier League for United og scoret tre mål. Han har startet fire kamper under Solskjær.

I Arsenal så statistikken helt annerledes ut: På 122 kamper scoret han 60 mål. Det gir et snitt på ett mål per 169. minutt. I United er fasiten ett mål per 641. minutt.

Sánchez har vært knyttet til Serie A-klubber som Juventus, Napoli, AC Milan og Inter. Men ut ifra signalene på dagens pressekonferanse tyder alt på at han blir, og at han gradvis skal fases inn i laget. Det skjer blant annet ved hjelp av treningskamper bak lukkede dører, opplyste Solskjær.

HYLLES AV FANSEN: Dagbladet-journalist Tore Ulrik Bratland er på plass i Manchester før kampen mellom United og Chelsea. Vis mer

På pressekonferansen skrøt manageren av formen og selvtilliten til laget. Han ser stor forskjell fra forrige sesong.

- Chelsea løp fra oss i april. Nå løp vi fra dem, så det har vær en fin utvikling for oss. Fitness er viktig. Det er et ungt lag med mye energi. Men vi har også kvalitet.

Midtstopper Harry Maguire har fått mye ros for debuten mot Chelsea.

- Det er en spiller du liker å ha. Et kjølig hode bak er viktig, sa Solskjær.

United møter et Wolverhampton laget hadde store problemer med i fjor. Blant annet ble de slått ut av FA-cupen.

- Du går alltid til en kamp med en intensjon om å vinne. Etter de to siste besøkene der er det som å komme hjem igjen. Vi har vært der så ofte. Det har vært tøffe kamper og Wolverhampton er et tøft lag å bryte ned, påpekte Solskjær.

- De forsvarer seg dypt, gir ikke masse rom og de kan angripe.