Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fnyser av Sagosen-forfall

Selv om superstjerna Sander Sagosen er ute med skade, øker ikke seierssjansene for Elverum, mener trener Mikael Apelgren og Alexander Blonz.

UTE: Sander Sagosen har pådratt seg en skade, og spiller ikke mot Elverum lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UTE: Sander Sagosen har pådratt seg en skade, og spiller ikke mot Elverum lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

ELVERUM (Dagbladet): «Lille» Elverum tar lørdag mot stjernegalleriet til Paris Saint-Germain i Håkons hall på Lillehammer.

Et skår i gleden er at Norges aller største håndballstjerne, Sander Sagosen (24), holdes på benken på grunn av en lyskeskade. Den holder ham ute i fire uker.

Elverum-spiller Alexander Blonz (19) og trener Mikael Apelgren nærmest fnyser når Dagbladet spør om det vil ha noe å si for kampbildet lørdag.

- Om en er skadd, plukker de bare en annen stjernespiller fra benken. De har nok å ta av, sier Blonz til Dagbladet.

KLARE: Mikael Apelgren og Alexander Blonz lader opp til PSG-møtet lørdag. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
KLARE: Mikael Apelgren og Alexander Blonz lader opp til PSG-møtet lørdag. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Fnyser

Apelgren sier:

- Da får vel (Nikola) Karabatic (tre ganger verdens beste spiller, red. anm.) spille i stedet... For dem spiller det ingen rolle. Det er verdens beste ganger to på hver posisjon, sier Elverum-treneren til Dagbladet.

Elverum går inn i oppgjøret med en plan om å «holde seg til det de har planlagt», og om det er gjort, gjør det ikke så mye om de taper. Som Blonz sier:

- Jeg håper kampen ikke blir alt for vanskelig for oss, og at vi får tid til å nyte tida på banen i stedet for at vi bare skal slite. Hver håndballkamp vil vi jo vinne, men vi er like klar over det som alle andre, at det er vanskelig, sier landslagsvingen.

Trist

En ting er imidlertid Apelgren og Blonz enige om: Det er trist for Norges største håndballstjerne at han ikke får spille på norsk jord for verdens beste håndballag lørdag.

- Det er kjedelig for ham. Det er aldri kult å være skadd, og det blir en heftig kamp for både ham og oss, sier Apelgren.

Blonz sier:

- Det er selvfølgelig trist for ham, nå som han skal spille i Norge.

12 400 billetter er solgt til storkampen. Det er rekord, både hva gjelder landslag og klubblag i Norge.

MOT EUROPAS BESTE: To av Håndball-Norges største talenter, Alexander Blonz og Tobias Grøndahl. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
MOT EUROPAS BESTE: To av Håndball-Norges største talenter, Alexander Blonz og Tobias Grøndahl. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Med til Norge

Sagosen sa til NTB torsdag at han i det lengste håpet at han kunne spille lørdag.

- Jeg blir med til Norge uansett og håper jo å spille. Det er jo alltid fint å komme hjem og være der. Man savner jo alltid Norge når man spiller i utlandet, sier Sagosen til NTB.

Torsdag kveld kom imidlertid den kjipe beskjeden etter en MR-undersøkelse: Det blir ingen tid på parketten i Håkons hall for 25-åringen.

- Veldig kjedelig! Hadde virkelig gledet meg til dette. Ja, jeg blir med laget til Norge for å se på, sier Sagosen til Aftenposten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media