Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fnyser av sammenligning med Beckham

Marek Sapara er Lerkendals nye yndling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Da Marek Sapara ble byttet ut med Yssouf Kone ti minutter før slutt mot Lyn, reiste Lerkendal-publikummet seg og ga slovaken trampeklapp.

Det sier egentlig det meste om statusen teknikeren og dødballspesialisten har opparbeidet seg etter bare fire seriekamper for Rosenborg.

- Jeg får masse energi når de klapper for meg. Jeg var veldig sliten da jeg gikk av banen, så det varmet med så stor applaus, sier Sapara.

Internt i klubben er han til og med blitt sammenlignet med David Beckham.

- Han har veldig bra teknikk og en fantastisk dødballsfot. Det blir nesten litt lett å sammenligne ham med David Beckham, selv om det er farlig å si sånne ting. Han er en av de bedre jeg har sett på det området, sa Bent Skammelsrud til TV 2 da Sapara kom til klubben i starten av september.

Har ikke video av Beckham

De fleste ville nok smilt forlegent over sammenligningen med verdens mest berømte aktive fotballspiller. Sapara ville helst vært den foruten.

I kontrast til Beckham liker ikke den nye Lerkendal-yndlingen oppmerksomhet - og i hvert fall ikke når folk trekker paralleller til Beckham.

image: Fnyser av sammenligning med Beckham

- Jeg liker det når avisene skriver at jeg har spilt bra og når folk er fornøyde med meg. Men når folk snakker om at jeg er som Beckham, liker jeg det ikke, sier Sapara til Dagbladet.no.

- Hvorfor ikke?

- Fordi jeg er Marek Sapara. Beckham har kanskje den beste dødballfoten i verden, men jeg kjøper ikke videoer av ham. Jeg vil ha min egen stil. Noe spesielt forbilde innen fotballen har jeg aldri hatt, røper han via tolken.

Sliter med språket

Sapara stotret fram sine første norske gloser etter kampen mot Lyn. «Tusen takk», «vær så god» og «ja/nei» er nå en del av vokabularet, og ifølge Vidar Riseth klarer han også å si «skal vi ta en øl?». Men når også engelskkunnskapene er svært begrenset, sier det seg selv at språkbarrierene er store.

Det byr likevel på få problemer, hevder trener Knut Tørum.

- Han forstår video, kroppsspråk og litt engelsk. Vi bruker litt ekstra tid med Sapara når vi gjennomgår taktikk og slike ting, sier Tørum til Dagbladet.no.

Som innrømmer at han ikke er noen kløpper i engelsk selv:

UMIDDELBAR SUKSESS I TRONDHEIM: Marek Sapara har spilt så godt at RBK-trener Knut Tørum allerede er redd for å miste slovaken. Foto: Scanpix
UMIDDELBAR SUKSESS I TRONDHEIM: Marek Sapara har spilt så godt at RBK-trener Knut Tørum allerede er redd for å miste slovaken. Foto: Scanpix Vis mer

- Steffen ler av engelsken min stadig vekk, så jeg skal passe meg for å si at den er god. Men jeg er i hvert fall bedre enn Sapara, flirer RBK-treneren.

Sjelden suksess

Det er bare unntaksvis at spillere utenfor Norden har slått til i Rosenborg - med Sebastian Eguren og Alejandro Lago som de to ferskeste eksemplene. Noen vil kanskje påstå at det er fordi de aldri fikk sjansen de burde fått.

Sapara har i hvert fall fått sjansen og grepet den. Tørum har følgende forklaring på hvorfor Sapara ser ut til å bli en suksess i RBK-trøya.

- Vi har gjort et veldig grundig forarbeid, samtidig som de andre spillerne rundt ham også er gode om dagen. Men det er klart - Sapara er en fryktelig god fotballspiller også, sier Tørum til Dagbladet.no.

Sapara svarer imidlertid litt unnvikende på spørsmål om han tror han blir værende lenge på Lerkendal.

- Jeg vet ikke. Jeg kom hit for en måned siden, og vil ikke tenke så langt fram i tid, sier han.

Tørum mener Sapara spiller en viktig rolle for om RBK igjen kan lykkes ute i Europa.

- Kunsten blir å beholde ham. Vi trenger ham når vi skal spille i Europa, sier RBK-treneren.