Fnyser av Saparas målgaranti

- Det blir for dumt, sier Opdal.

• Direkte kl. 19.00: Brann - Rosenborg

(Dagbladet.no): Om Håkon Opdal ikke akkurat har et Marek Sapara-kompleks, har Brann-keeperen grunn til å skjelve litt ekstra i keeperbuksene når Marek Sapara nærmer seg 16-meteren.

I vårsesongen ble han latterliggjort av slovaken da Rosenborg vant 3-0 på Lerkendal. Først scoret Sapara med venstrebeinet fra 20 meter - et skudd Opdal kunne tatt.

Så skrudde Sapara et frispark i mål fra spissen av 16-meteren - et skudd Opdal skulle tatt.

- Jeg scorer alltid mot Brann, sa Sapara til Dagbladet etter kampen.

- Umulig å love

Tar man med fjorårets frisparkmål i Bergen sier det seg selv at Sapara har vært et mareritt for Opdal.

Kanskje var det derfor slovaken gikk har gått kjepphøyt ut denne uka, og lovet at han vil score på ny. Opdal tror Sapara må spise ordene sine i kveld.

REVANSJESUGEN: Håkon Opdal deppet etter tre baklengs i sekken da Brann tapte 3-0 på Lerkendal tidligere i år. I kveld møtes lagene igjen på Brann Stadion - og Opdal tror Sapara skal få spise i seg målgarantien han har kommet med. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
REVANSJESUGEN: Håkon Opdal deppet etter tre baklengs i sekken da Brann tapte 3-0 på Lerkendal tidligere i år. I kveld møtes lagene igjen på Brann Stadion - og Opdal tror Sapara skal få spise i seg målgarantien han har kommet med. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

- Det er for dumt. Slike ting er umulig å love. Det blir som om jeg skulle love å holde nullen. Selvsagt skal jeg gjøre alt for å unngå baklengs, men jeg kan ikke love slikt, sier Opdal til BA.

Og betegner Saparas målgaranti på følgende måte:

- Det er det som kalles å love og lyve.

Andresen og Bakke sammen

Dersom Rosenborg taper i kveld, er de ute av gullkampen, ifølge Brann-trener Mons Ivar Mjelde. Da vil avstanden opp til Brann være 10 poeng.

Da lagene møttes til seriefinale i fjor høst var det Brann som måtte vinne - og Opdal tror Brann er bedre nå enn sist.

- Vi har mer erfaring, og er bedre samspilt enn vi var forrige sesong. Dessuten har vi vært gjennom det å være i førersetet en gang tidligere. Nå er jeg overbevist om at vi har lært, sier Opdal til BA.

Eirik Bakke kommer inn på sentral midtbane ved siden av Martin Andresen i dag, og har lovet å gå i krigen mot Vidar Riseth.

Overfor Bergens Tidende trekker Andresen fram en statistikk som viser at Brann ofte vinner med kveldens midtbanekonstellasjon.

- Eirik og jeg spilte fem kamper sammen i fjor. Det ble fire seirer og ett tap. Vi har veldig forskjellige egenskaper, og passer bra sammen, sier Andresen til Bergens Tidende.

TERRORISERTE OPDAL:</B> To ganger ble Håkon Opdal overlistet av Marek Sapara på Lerkendal i våres.
<B>LOVER MÅL:</B> Marek Sapara elsker å spille mot Brann, og lover ny scoring i kveld.