OL i Tokyo, Christian Berge

Fnyser av stjernas kritikk

Spania-profil Jorge Maqueda (33) kom med kritikk av den norske benken etter å ha slått Norge i OL-gruppespillet mandag. Christian Berge står fortsatt på sitt dagen etter dramaet.

SURT: Landslagstrener Christian Berge fortvilte etter tapet mot Spania. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SURT: Landslagstrener Christian Berge fortvilte etter tapet mot Spania. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Det var flere tøffe dueller i kampen, og i den andre omgangen eksploderte den norske benken fullstendig.

Det skjedde da Sander Sagosen kom stupende som en supermann og snappet ballen foran Spania-spiller Aleks Dujsjebajev.

Lagkamerat Jorge Maqueda forsøkte desperat å få tilbake ballen, og det hele endte med at den spanske spilleren og Sagosen sto ansikt til ansikt på banen mens den norske benken skrek ut bak.

- Jeg forstår ikke hvorfor de kommer mot meg på den måten. De reiste seg og skrek til meg. Jeg forstår ikke hvorfor de gjorde det, men jeg liker at det er temperatur, forklarte Maqueda til Dagbladet etter kampen.

Her er situasjonen:

Live-published photos and videos via Shootitlive

Uenige

Tirsdag formiddag japansk tid møtte Christian Berge på pressekonferanse i OL-landsbyen i Tokyo sammen med Magnus Abelvik Rød, Christian O'Sullivan, Magnus Gullerud og keepertrener Steinar Ege.

- Hva tenker du om at Maqueda synes reaksjonen var overdramatisk?

- Jeg tror han reagerer med et glimt i øyet. Maqueda er en spiller som gir alt i hver eneste situasjon, der gir han alt i feil situasjon. Om man ser på video så er den situasjonen avklart før han kaster seg inn. Derfor reagerer vi, svarer han.

- Det er mye adrenalin og ønske om å vinne, og vi på den norske benken ser den situasjonen med norske øyne, legger Berge til.

SOMMER-OL: De norske håndballherrene hadde lenge kontroll på Spania, men tapte i siste sekund i Tokyo. Vis mer

Spania-ros

Tross tapet var den norske sjefen fortsatt fornøyd med prestasjonen i ettmålstapet mot spanjolene, og mener de kan takke seg selv for tapet. Grunnet for mange brente sjanser.

Den spanske stjerna Dujsjebajev roste også Norges spill etter kampen, og forklarte hvorfor det ble ampert ute på banen.

DAGEN DERPÅ: Christian Berge og Magnus Abelvik Rød Magnuys Fredriksen og Steinar Ege på. vei fra pressetreff dagen etter Spania-tapet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DAGEN DERPÅ: Christian Berge og Magnus Abelvik Rød Magnuys Fredriksen og Steinar Ege på. vei fra pressetreff dagen etter Spania-tapet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi ser at Norge definitivt er et av lagene som vil kjempe om medaljene i OL. De spiller veldig fysisk og hardt i forsvar. Det var ikke alltid vi var enige med dommerne, eller de norske om noen situasjoner. Men sånn er det, ikke noe mer enn det, forklarte høyrebacken med to EM-gull på CV-en.

Keepertrener Steinar Ege kalte de spanske ordene om et fysisk tøft norsk lag for «et kjempestort kompliment til våre forsvarsspillere». Spesielt ettersom Norge bare pådro seg to utvisninger.

Program

onsdag 21 juli
02:00
Softball, kvinner
Japan
 - 
Australia
05:00
Softball, kvinner
USA
 - 
Italia
08:00
Softball, kvinner
Canada
 - 
Mexico
09:30
Fotball, kvinner
Storbritannia
 - 
Chile
10:00
Fotball, kvinner
Kina
 - 
Brasil
10:30
Fotball, kvinner
Sverige
 - 
USA
12:30
Fotball, kvinner
Japan
 - 
Canada
13:00
Fotball, kvinner
Zambia
 - 
Nederland
13:30
Fotball, kvinner
Australia
 - 
New Zealand