Sprint i skiskytter-VM:

Fnyser av Tarjei Bøs spådom

Tror på slitne VM-bein hos konkurrentene.

VM-SPRINT: Tarjei Bø har valgt å lade opp uten å gå verdenscup før VM. Det mener han styrker egne sjanser. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VM-SPRINT: Tarjei Bø har valgt å lade opp uten å gå verdenscup før VM. Det mener han styrker egne sjanser. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • VM-sprint kl. 16.30.

ÖSTERSUND (Dagbladet): - Jeg tror ikke alle som reiste til verdenscup i Canada og USA klarer å holde formen gjennom VM. Det skal jeg utnytte.

Det sier Tarjei Bø (30) som VM-åpner på dagens sprint i Östersund. Stryningen føler han er bedre forberedt enn noen gang. Det har han sørget for med eget opplegg før mesterskapet.

- Det var en optimal forberedelse. Det er den beste oppladningen til et mesterskap noen gang. Jeg gikk veldig mange konkurranser i desember og januar, så gikk jeg EM og fikk noen uker i Norge med bra trening. Det har gitt selvtillit, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

- Hvorfor?

- Jeg sto over verdenscuprennene i USA og Canada. Jeg følte det var riktig for å finne VM-formen. I mixed-stafetten ser jeg at det er flere nye typer som hevder seg. For mine VM-sjanser var dette den riktige måten å forberede seg, sier han.

- Øker det sjansene dine på sprinten?

- Jo, det gjenstår å se. Det er et langt VM, sier 30-åringen, som måtte se lillebror Johannes og Vetle Sjåstad Christiansen gå åpningsdistansen som endte med gull.

Humør

Bø valgte å stille i EM for ei drøy uke siden, framfor å gå verdenscuprenn i Nord-Amerika. Det ga blant annet mindre reisebelastning.

Stryningen håper at det slår positivt ut i løpet av halvannen uke med VM-konkurranser.

Lagkameratene forteller til Dagbladet at de merker at Bø har mye energi - men de tviler på teorien om slitne bein.

- Vi merker på humøret at Tarjei har vært mye borte med eget opplegg. Han er mer opptatt av å være sosial enn oss andre. Jeg tviler på at jeg blir mer sliten av at jeg gikk i verdenscupen, sier Vetle Sjåstad Christiansen og gliser.

Johannes favoritt

Lillebror Johannes Thingnes Bø er usikker på om storebror treffer i sin analyse om slitne konkurrenter.

- Jeg tror ikke reisingen tærer på alle. Det blir spennende å se utover i VM. Det er jo lov å håpe noen av våre utenlandske venner blir slitne, sier Thingnes Bø.

Johannes Thingnes Bø regnes av mange som favoritt før dagens sprint.

- Sprint er favorittdistansen. Forventningene mine er å gjøre et godt renn, og da skal det være medalje, sier Thingnes Bø.

- Hvorfor er det favoritten?

- Du går alene. Det er ti kilometer der du må gå hardt. Det er en kamp, alle mot alle. På jaktstart og fellesstart er det mer taktikk. På sprint er det bånn gass hele veien, der det er den beste som vinner.

Herrens VM-sprint er klokka 16.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer