Therese Johaug i friidretts-NM

Fnyser av tips: - Er du gærn!?

Therese Johaug løper 10 000 meter bane under NM i friidrett på Hamar i dag som storfavoritt, men mener enkelte overvurderer henne.

STJERNE: Therese Johaug skal løpe friidretts-NM til helga.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STJERNE: Therese Johaug skal løpe friidretts-NM til helga. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LYSEBOTN (Dagbladet): - Det er dette som er min spesialitet. Det kan ikke bli stort bedre. Jeg er veldig fornøyd med tida, og jeg har følt meg i bra slag i vår og sommer.

Therese Johaug var fullstendig overlegen konkurrentene opp den 6,4 km lange stigningen innerst i Lysefjorden, og knuste Ingvild Flugstad Østberg, som fulgte nærmest, med to minutter og 49 sekunder.

Det er alt Johaug rekker å gjøre under årets Blinkfestival, før turen går tilbake til Oslo torsdag kveld. Søndag stiller hun for første gang på startstreken i et friidrettstevne på bane, når hun skal løpe 10 000 meter under NM på Hamar.

Fnyser av Kaggestad-utspill

Det er forventet at Johaug leker seg med konkurrentene også der, siden Norges beste langdistanseløper, Karoline Bjerkeli Grøvdal velger å løpe 3000 meter hinder under mesterskapet.

Mens NRKs langrennskspert Torgeir Bjørn sammenligner Johaug med Ingrid Kristiansen om hun hadde valgt løping i stedet for langrenn, sier Kristiansens gamle trener, Johan Kaggestad at det bare skulle mangle at Johaug tar medalje i NM.

- Persen hennes på 10 kilometer er ganske middelmådig, for 33 minutter er ikke veldig fort. Det er rundt tre minutter, eller én kilometer dårligere enn norgesrekorden (30.13,74), sier Kaggestad til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer