Karsten Warholm:

Fnyser av tyrkisk utspill

- Jeg tror nok at han hadde fått seg en overraskelse hvis han så hva som lå bak, sier Karsten Warholm til Dagbladet.

PÅ GULLJAKT: Karsten Warholm. Foto: NTB Scanpix
PÅ GULLJAKT: Karsten Warholm. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

BUDAPEST (Dagbladet): Karsten Warholms tyrkiske rival Yasmani Copello har overfor Dagbladet tidligere beskrevet den norske verdenseneren som «400 meter hekk-øvelsens svar på Lionel Messi.»

- Karsten er tidenes beste på 400 meter hekk. Karsten er Messi, og jeg er Ronaldo, sa Copello til Dagbladet etter EM i München i fjor.

- Hva legger du i det?

- Jeg må trene, trene, trene. Karsten får alt mer naturlig. Derfor er han Messi.

Warholm svarer

I det pågående verdensmesterskapet i Budapest skal «400 meter hekk-øvelsens svar på Messi og Ronaldo», i hvert fall ifølge Copello, i aksjon igjen.

RIVALER: Karsten Warholm og Yasmani Copello har kjempet mot hverandre mange ganger de siste seks årene. Foto: AP Photo/Martin Meissner
RIVALER: Karsten Warholm og Yasmani Copello har kjempet mot hverandre mange ganger de siste seks årene. Foto: AP Photo/Martin Meissner Vis mer

Når Dagbladet videreformidler den spenstige sammenlikningen til Karsten Warholm, svarer han:

- I wish! Jeg sier også til meg selv at jeg er den som jobber hardest. Det er den følelsen jeg må ha med meg på startstrek. Jeg tror nok at hvis folk hadde sett det totale regimet som vi kjører, både med den trener-utøver-oppfølgingen som vi har, antall timer vi legger inn, hvor mye kunnskap og erfaring som ligger bak det, så tror jeg nok at min gode venn Copello hadde fått seg en overraskelse, sier Warholm til Dagbladet.

Sunnmøringen legger til:

- Men jeg er veldig imponert over at Copello klart å holde koken så lenge. Han må åpenbart ha gjort mye bra for å komme dit. Han var jo min overmann da jeg kom opp rundt 2016 og egentlig fram til jeg slo igjennom i 2017.

- Og over åra har vi blitt litt gode venner også. Jeg synes han er en veldig inspirerende kar å se på. Han viser jo at hvis jeg vil være 36 år og fortsette å drive på toppnivå, så er det mulig. Han persa vel seinest i Tokyo han også, sier 27-åringen fra Ulsteinvik.

Utelukker ikke

- Kan du se for deg at du kan holde på like lenge?

- Det er ikke utenkelig for meg akkurat nå. Men det er mye som skjer på ni år selvfølgelig. Hvis kroppen er frisk og jeg ser ut som han ser ut om ni år, så hvorfor ikke? svarer Warholm til Dagbladet.

Karsten Warholm ville ikke brukt sammen metode som rivalen Yasmani Copello. Programleder: Øyvind Godø. Klipp: Kristoffer Løkås. Video: Yasmani Copello / Instagram Vis mer

- Kan det virke som at du er litt misforstått hos konkurrentene? At de tenker at du er et større naturtalent enn dem, mens du selv tenker at det handler om jobben som legges ned?

- Ja, men jeg tenker også at det er en veldig naturlig måte å snu det på. «Han slår meg. Det må være fordi han er mer talentfull enn meg.» Men jeg tror at det finnes folk i feltet som er mer talentfull enn meg fra naturens side. Det tror jeg, sier Warholm og legger til:

- Så jeg liker å tro at det er den treningen og det regimet vi driver som gjør at jeg har et forsprang på de andre. Men det er selvfølgelig vanskelig å si. Jeg må jo ha et visst talent for å kunne levere verdensrekord. Det gjelder i alle sporter. Men det må også forvaltes på en spesifikk og smart måte.

Verdens beste trener

Verdenseneren fra Ulsteinvik presiserer:

- Jeg er også talentfull, men jeg tror mange av konkurrentene mine har fartsressurser og forutsetninger som er helt enorme. Jeg føler at vi har klart å tyne potensialet mitt i veldig stor grad.

- Og det finnes ingen Leif Olav Alnes i Tyrkia, Brasil og USA?

- Nei, jeg tror det finnes bare én Leif. Jeg har jo vært mye rundt og reist og sett diverse, men jeg tror faktisk at han er verdens beste friidrettstrener. Det mener jeg oppriktig. Og helt ærlig, jeg hadde satt pengene mine på det hvis vi kunne få Gud til å være overdommer, sier Karsten Warholm til Dagbladet.

Jakob Ingebrigtsen stråler om kapp med sola før VM starter i Budapest og den svenske reporteren Philip Gadd får kjenne på Karsten Warholms muskler. Video: Løkås/Godø. Klipp: NRK og Expressen TV Vis mer

Selv om Copello er en ringrev i mesterskap med totalt fem medaljer fra OL, VM og EM utendørs på 400 meter hekk, er det Rai Benjamin og Alison Dos Santos som er Warholms største utfordrere i kampen om VM-gullet i Budapest.

VM-finalen på 400 meter hekk er onsdag 23. august kl. 21.50 og sendes på NRK.

Karsten Warholm gjester Dagbladet-programmet "MaxPuls" og snakker om tidenes skrell, treningsmetodene som skaper spetakkel, rivalens dristige påstand og flausen som fremdeles preger superstjerna fra Ulsteinvik. Bli bedre kjent med Karsten Warholm her. Programleder: Øyvind Godø. Klipp: Kristoffer Løkås. Video: NRK. Foto: NTB og Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer