TILBAKE:  Nora Mørk er endelig tilbake i Larvik-trøya, etter to år med skade. Hun og resten av laget kan vente seg en finale-thriller, skal man tro statistikken. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TILBAKE: Nora Mørk er endelig tilbake i Larvik-trøya, etter to år med skade. Hun og resten av laget kan vente seg en finale-thriller, skal man tro statistikken. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Fødselsboom og skader stopper ikke Larvik

Statistikken lover en håndballgrøsser i to akter mot Györ.

Fødselsboom og skader stopper ikke Larvik i kampen mot en ny mesterligatittel.

Første kamp går i Larvik søndag med retur (Veszprém) lørdag neste uke. Tre av de fire siste finalene er vunnet med hårfin margin.

- Jeg regner med to helt jevne kamper. Før en finale føler jeg at begge klubbene står helt likt. Før var det slik at et tap borte på tre-fire-fem mål, var et bra resultat. Slik er det ikke lenger, sier Györs norske stjernekeeper Katrine Lunde Haraldsen til NTB.

Dette er finaleresultatene som kan indikere hva som er i vente:

2012: Buducnost - Györ 54-54, bortemål

2011: Larvik - Itxako 57-56

2009: Viborg - Györ 50-49

Sterkt Hos Larvik er flere spillere gravide eller ganske nylig blitt mødre. På toppen av det har laget slitt med skader. Nora Mørk er så smått på vei tilbake.

På bakgrunn av disse utfordringene er finaleplassen en ganske sterk prestasjon.

Györs finalemareritt er noe den ungarske klubben blir minnet på ofte. Hele sju ganger har laget tapt europacupfinaler, ikke et eneste trofé er hentet hjem.

LHK vant i 2011. Det skjedde med ett måls margin mot spanske Itxako. Spanjolene ble da trent av Ambros Martin.

Han sitter nå på Györ-benken og frykter et nytt nederlag.

(NTB)