DRAR HJEM: Jaroslaw Fojut, her i duell med Tottenhams Roberto Soldado, blir løst fra kontrakten med Tromsø og reiser hjem til Polen.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
DRAR HJEM: Jaroslaw Fojut, her i duell med Tottenhams Roberto Soldado, blir løst fra kontrakten med Tromsø og reiser hjem til Polen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Fojut ferdig på Alfheim

Økonomi og hjemlengsel bak exiten.

Tromsø er kommet til enighet med den polske stopperen Jaroslaw Fojut om kontraktsavslutning.

- Klubb og spiller har hatt en felles interesse av å terminere kontrakten. For klubben har økonomi vært det førende argument i denne saken. Tromsø IL, som er i en krevende økonomisk situasjon, ønsker å frigjøre lønnsmidler for å se på alternative løsninger i spillertroppens sammensetning, heter det i en pressemelding fra førstedivisjonsklubben.

For Fojut handler det om hjemlengsel.

- For Jarek har familiesituasjonen gjort at han ønsker å returnere til Polen og sin familie for å søke å spille for en klubb i hans hjemland. Spilleren er fri til å signere for en ny klubb, og Tromsø IL har heretter ingen lønnsforpliktelser overfor spilleren, heter det videre.

Ifølge iTromsø skal TIL se etter erstatter for Fojut. Polakken har hatt en årslønn på over 1 million kroner. Skader har ødelagt deler av årets sesong for stopperen.

(NTB)