HAR 44 DAGER: Tony Gustavsson har seks uker - 44 dager - i Kongsvinger før han drar til Sør-Afrika og VM som ekspertkommentator.
Foto: Marius Torgersrud, Scanpix
HAR 44 DAGER: Tony Gustavsson har seks uker - 44 dager - i Kongsvinger før han drar til Sør-Afrika og VM som ekspertkommentator. Foto: Marius Torgersrud, ScanpixVis mer

- Fokuserer kun på seks uker

Gustavsson vil ikke snakke om framtida i Kongsvinger.

||| KONGSVINGER (Dagbladet): Kongsvinger - Viking 1-1

Kongsvinger tok et viktig poeng hjemme mot Viking, og KILs nye trener var fornøyd med «attitydén» spillerne viste.

Gustavsson er ansatt for seks uker i Kongsvinger før han drar til Sør-Afrika og fotball-VM som SVTs ekspertkommentator.

På spørsmål om hans rolle videre i Kongsvinger svarte Tony Gustavsson omtrent slik han svarte på pressekonferansen tidligere i uka.

- Jeg fokuserer på de 6 ukene jeg har kontrakt, og så får klubben tenke mer langsiktig enn som så, sa Gustavsson til pressekorpset på Gjemselund i går.

- Kunne det være aktuelt for deg å komme tilbake til Kongsvinger etter VM?

- Det blir bare hypotetisk, og jeg svarer ikke på hypotetiske spørsmål.

- For mange feil Gustavsson var fornøyd med ett poeng, men irriterte seg også over å slippe inn mål på en dødball, noe han hadde rettet fokus på før kampen.

- Ett poeng er ok i debuten, men det er litt å jobbe med her. Spillerne ble litt slitne, og vi gjorde litt for mange feil, lempet ballen opp og hvilte ikke med ballen når vi kunne.

Også Vidar Riseth irriterte seg over baklengsmålet.

- Vi hadde fokus på forsvar før kampen, og trente en del på det i løpet av uka. Det var dumt vi ikke klarte å lime tett i dag, men slik er det, sier Riseth til Dagbladet.
   
Hareide så bedringFor Viking kom tilbake, og festet et solid grep om den andre omgangen.

Christian Landu Landu stormet fremover, spilte ballen hardt inn i feltet via Vidar Nisja til Birkir Bjarnason som hamret ballen i nettet.

Åge Hareide har ikke fått Viking-maskineret skikkelig i gang enda, men han var fornøyd med at spillerne leverte en langt bedre andreomgang enn det de viste i den første.

- Vi fikk en dårlig start, viste ikke noe vilje i duellene og var dårlige fremover. Vi visste at de kom til å spille i bakrom på Holmen, og midtstopperne var ikke flinke nok til å falle av. Heldigvis bedret vi oss i andre, og vi kunne fort ha tatt alle poengene, sier Hareide til Dagbladet.

ROSTE MYHRE: Åge Hareide var litt skuffet over bare ett poeng men roste sine spillere som hevet seg betraktelig etter pause. Han roste også Thomas Myhre som reddet Kongsvinger med to praktredninger mot slutten av kampen.
Foto: Marius Torgersrud, Scanpix
ROSTE MYHRE: Åge Hareide var litt skuffet over bare ett poeng men roste sine spillere som hevet seg betraktelig etter pause. Han roste også Thomas Myhre som reddet Kongsvinger med to praktredninger mot slutten av kampen. Foto: Marius Torgersrud, Scanpix Vis mer