Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fokuserer på hoppingen

OBERSTDORF (Dagbladet): Presset på Espen Bredesen (29) er enormt foran dagens trening i skiflygingsbakken i Oberstdorf. Nå må han prestere opp mot det perfekte for å ha OL-drømmen i behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Jeg er presset, men fokuserer bare på hoppingen. Nå gleder jeg meg til å fly igjen. Jeg har alt å vinne, og skal ta vare på denne sjansen, sier Espen Bredesen til Dagbladet.

I går var han tilskuer under den første treningsdagen i Heini Klopferbakken. For første gang har han fått studert en hoppbakke nøye på forhånd.

Tent

-Jeg er spent og tent, og tar ett hopp av gangen. Målet er å forsterke det jeg fikk til under trening på Lillehammer før avreisen til Oberstdorf. Tråkker jeg skikkelig ned i hoppet, kan det gå ganske langt, sier en revansjelysten Espen Bredesen.

De hyppigste feilene han har gjort den seinere tida, er å sige litt sammen fram mot tuppen og være for hard ut fra hoppkanten.

-Tålmodigheten må også bli litt bedre. Jeg vil ut og fly med en gang, det straffer seg fort. Jeg vet hva som skal til, og håper å få det til igjen.

Mer fart

-Bakken er innbydende og fin, det eneste minuset er farten. Den må økes. Først da blir skiflyging den helt store opplevelsen med hopp rundt 210 meter, sier Espen Bredesen.

Han kom med som sistemann til skiflygings-VM, og vet at OL-plassen er i akutt fare.

-Espen har ikke vært som han var før jul, og må fly langt her i Oberstdorf. Nå vil jeg se at det er trøkk i ham, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!