- Fokuset er tilbake i øya hans

Ole Gunnar Solskjær er svært glad for at David de Gea har fornyet med Manchester United, men gir Sergio Romero spilletid i morgen.

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær likte det han så av David de Gea mot Leicester. Foto: Javier Garcia / bpi / rex / Shutterstock / NTB Scanpix
FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær likte det han så av David de Gea mot Leicester. Foto: Javier Garcia / bpi / rex / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CARRINGTON (Dagbladet): Nordmannen varslet på dagens pressekonferanse at flere av Uniteds unggutter kommer til å spille fra start.

Ved hans side satt Axel Tuanzebe (21), som trolig starter som midtstopper.

- Han skal starte. Vi har en god stall. Alle kjempet i sesongoppkjøringa, så måtte vi ta en avgjørelse inn mot sesongstart. Han er en av dem som akkurat ikke nådde startelleveren. Nå er det tid for å gi dem sjansen, sier Solskjær, og legger til:

- Framover kommer vi til å bruke mer av troppen. Mason (Greenwood) spiller, definitivt. Dette blir hans første start siden Cardiff.

Romero får sjansen

Dette var Solskjærs første pressekonferanse siden det ble klart at David de Gea har fornyet kontrakten med Manchester United. Spanjolen kommer derimot ikke til å starte i morgen. Da får Sergio Romero sjansen.

- Han har bevist at han kan være en toppkeeper bak David. Vi vil ha ham klar hvis det skjer noe med David. Vi må holde ham på tå hev. Han har vært solid når han har spilt, sier Solskjær om argentineren.

Nordmannen var naturligvis fornøyd med kontraktforlengelsen til De Gea.

- Jeg ble sikrere jo mer jeg snakket og lyttet til han. Du kunne se mot Leicester at han hadde bestemt seg. Du kunne se at fokuset var tilbake i øya hans, sier Solskjær, og legger til at spanjolen har jobbet hardt med keepertrenerne Richard Hartis og Emilio Alvarez den siste tida for å bli bedre.

- Han er fortsatt ung. Dere må huske at Edwin signerte for oss da han var 35 år, så David vil være på dette laget lenge, sier Solskjær.

ROSES: Alf Ingve Berntsen var Erling Braut Haalands trener i barne- og ungdomsårene. Video/reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer

James skadet

Manchester United har slitt med skader den siste tida, men i dag kunne Solskjær røpe at Jesse Lingard og Diogo Dalot er klar for spill igjen.

Paul Pogba, Luke Shaw og Anthony Martial trente ikke med resten av laget. Pogba og Shaw hadde et eget opplegg litt bortenfor resten, mens Martial ikke var å se på treningsfeltet.

Det var heller ikke Daniel James (21).

- Han fikk seg et lite slag. Han er ikke med mot Astana, sier Solskjær.

- Ikke skrevet i stein

En journalist viste til at José Mourinho satset mye på eldre spillere på tampen av turneringa da Manchester United vant Europa League i 16/17, og lurte på om Solskjær kom til å satse ungt i stedet.

- Alt vil avhenge av hvem som er i form, har energi og ikke skadd. Det er ikke skrevet i stein at dette blir en turnering for de unge. Det kan hende at de unge får spille i ligaen, også skal de eldre spille i Europa League. Dette er valg som vi tar underveis, sier Solskjær.

Den norske pressen ønsket å vite hva nordmannen tenkte om hat tricket til Erling Braut Haaland, som spilte under Solskjær i Molde.

- Det er fint å se, men mitt fokus er vår kamp. Jeg tror alle i Norge er fornøyde med utviklingen hans, sier Solskjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer