- Følelsen er at Hareide lykkes med alt

Onsdag kan han lede Malmø til Champions League.

HAR SUKSESS: Åge Hareide gjør det bra i Malmø. I dag kan han ta svenskene til Champions League.
Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix
HAR SUKSESS: Åge Hareide gjør det bra i Malmø. I dag kan han ta svenskene til Champions League. Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpixVis mer

Det koker rundt Åge Hareide igjen. Bankmannen kan være i ferd med å gjøre tidenes pengekupp med Malmö FF.

Etter 1-2 borte mot Salzburg har MFF sjansen til å ta en plass i mesterligaens gruppespill. Det er verdt cirka 105 millioner svenske kroner.

- Skulle vi klare dette, vil det gi klubben et stort økonomisk fundament for satsing framover. Det står mye på spill, og det er fotballfeber i byen. Kampen var utsolgt én time etter oppgjøret i Salzburg, sier Hareide til NTB.

Svensk fotball er helt sulteforet på mesterligafotball.

- Dersom dere vinner serien og får mesterligaspill, vil det være din største prestasjon som fotballtrener?

- Ja, det er nok det. Mesterliga er jo noe skandinaviske lag har slitt og jobbet for selv om Rosenborg og FC København har vært der en del.

Feber Hareide ble hentet ut av fotballpensjon på senhøsten i fjor. Han klarte ikke å si nei da tilbudet kom. Suget etter treningsøktene og kampene lot seg ikke stoppe. Han signerte med Malmö 9. januar.

60-åringen pakket sakene og fløy til Sverige på ny. Han har tidligere trent Helsingborg (to perioder) og Örgryte der.

- Det er jo dette med mesterligaen man vil oppleve, sier han.

MFF fikk Markus Rosenberg i rekkene, og spissen har vært meget sentral i suksessen. Malmö leder Allsvenskan klart.

- Han er jo en rutinert spiss med spill i flere toppligaer i Europa. Han har et godt forhold til sportssjefen her, og de fikk til en avtale om at han skulle avslutte karrieren i hjembyen. Han var vel litt lei av å sitte på benken i West Bromwich, sier Hareide.

På topp Nordmannen er blitt en yndling i svensk sportspresse. Hareide leverer rake svar og det som ofte blir gode avistitler.

- Han virker «untouchable» akkurat nå, selv om de ikke skulle nå mesterligaen. Følelsen er at Hareide har lyktes med alt: MFF er på vei mot å bli den første klubben som forsvarer ett allsvensk gull på elleve år, han har ført laget til minst europaliga-gruppespillet og han gjør det gjennom å rotere spillere som intet annet topplag i Sverige har gjort, sier Aftonbladets Johan Flinck til NTB.

Det ødelegger heller ikke at Hareide så langt har en seiersprosent på 64,52 med MFF etter 31 kamper. Så høyt har han aldri før vært som trener.

Lykkes MFF onsdag, blir det ville tilstander i byen. Gruppetrekningen vil i så fall gi storfin motstand.

- Men først onsdag. Det blir en tøff kamp, sier Hareide.

(NTB)