- Følelsen er helt vanvittig

KØBENHAVN (Dagbladet): Brøndby- Rosenborg 2-3. - Det er ikke bare det at vi klarer det igjen - det er måten vi gjør det på, sier tomålsscorer Frode Johnsen. Og så gikk han på fest med RBK. Sannsynligvis holder den på ennå.

- Vi fortjener en pils etter dette, sier RBK-spissen som scoret de to første målene i København. - Den følelsen jeg står med nå er helt vanvittig. Og jeg tror ikke det er mulig å bli gladere enn det vi er etter denne seieren.

- Pengene vi tjener er én ting - prestasjonen er like stor.

Tjente inn årslønna

Halvparten av Rosenborg-spillernes årslønn ble spilt hjem mellom klokka 20.45 og 22.35 i går kveld. Jeg tør påstå at jeg kunne se det på dem. Men aldri underveis - aldri da det gjaldt å spille Rosenborg inn i den åttende mesterligaen på rad.

Det var først etterpå det ble et tema.

- I natt går det nok opp for oss, sier Frode Johnsen. - Her og nå mener jeg det eneste du ser, er gleden ved å ha vunnet enda en enormt viktig fotballkamp. Og det er fortjent - vi kan være stolte nå. De 80 første minuttene i denne kampen var helt enorme.

Frode Johnsen gjorde 1-0 på en corner. Kall det gjerne et bestilt mål etter 29 minutter. For trønderne trengte egentlig ikke mer enn det.

Følte seg sikker

Med Johnsens første scoring falt alt på plass.

- Da jeg slo inn 2-0 var jeg helt sikker på seier, sier tomålsscoreren. - De kunne ikke ta oss igjen da. Og da Harald (Brattbakk) gjorde 3-0 var det som å fly utpå der. Vi visste at alt var i orden.

Harald Martin Brattbakk var så glad at han jublet til Nils Arne Eggen et par minutter etter 3-0

scoringa. Der og da fikk RBK-treneren kolikk.

Total kollaps

Og hvorfor så du da Rosenborg raste som et korthus. I Brøndbys siste desperate stormløp.

3-0 ble til 3-2 ispedd en annullert scoring og en kraftheading i stanga. RBK- gutta var så slitne at de knapt klarte å stå på beina. For da de først overga seg til gleden på 3-0 overga de alt.

Og derfor ble det tilsynelatende spennende på slutten.

Disse kan RBK møte:

Gruppe 1: Real Madrid, Bayern M., Manchester U, Barcelona, Valencia, Juventus, Arsenal, Inter Milan.

Gruppe 2: Deportivo La Coruña, Bayer Leverkusen, Liverpool, Galatasaray, AS Roma, Olympique Lyon, Borussia Dortmund, Feyenoord.

Gruppe 3: AC Milan, PSV Eindhoven, Dinamo Kiev, Spartak Moskva, Lokomotiv Moskva, Olympiakos, AEK Athen, Genk.

- Totalt kollaps, sier Frode Johnsen. - Men de måtte jo ha fem mål for å klare det. Så derfor var det aldri nervøst - bare håpløst. Jeg kan i hvert fall underskrive på hvor vanvittig sliten jeg sjøl var mot slutten.

Årets RBK-utgave er kalt den svakeste på mange sesonger. Likevel leverer de varene mot Danmarks mesterlag. Og ikke bare det - de vinner både hjemme og borte.

Det forteller mye om at noe kan være på gang.

- Problemene vi har hatt skyldes mange ting, sier Frode Johnsen. - Vi har hatt mange utskiftninger, skader og folk har spilt i uvante posisjoner. Og sjøl om ikke alt fortsatt er helt perfekt så begynner det å falle på plass. Og bare denne triumfen aleine vil hjelpe oss langt på vei denne høsten.

<B>LØNNA I BOKS!</B> Halvparten av Rosenborg-spillernes årslønn ble spilt hjem mellom klokka 20.45 og 22.35 i går kveld. Mye takket være Frode Johnse, som ble store helten etter å ha satt inn de to første målene for trønderne. Her omfavnes han av veteranene Bent Skammelsrud og Ørjan Berg.
<B>2-0: </B>- Da jeg slo inn 2-0 var jeg helt sikker på seier, sier tomålsscorer Frode Johnsen.
<B>3-0: </B>Harald Martin Brattbakk var så glad at han jublet til Nils Arne Eggen lenge etter scoringa.