- Følelsen før VM er mørk, dyster og illevarslende

Ny svensk nedtur.

BARE NESTEN: Mens Marcus Hellner har slitt med formen så langt denne sesongen, har Calle Halfvarsson (i midten) og Emma Wikén bare nesten lyktes. Det skaper usikkerhet før VM i Falun. Foto: Scanpix
BARE NESTEN: Mens Marcus Hellner har slitt med formen så langt denne sesongen, har Calle Halfvarsson (i midten) og Emma Wikén bare nesten lyktes. Det skaper usikkerhet før VM i Falun. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Følelsen foran VM er mørk, dyster og illevarslende.»

Det skriver Aftonbladets sportskommentator Kristoffer Bergström etter dagens avslutning på Tour de Ski. For Norge ble den beinharde konkurransen nok et bevis på at de norske guttene og jentene er verdens suverent beste for tida, like positiv er derimot ikke minnene svenskene tar med seg hjem.

Calle Halfvarsson ble beste utøver sammenlagt på en 4. plass, mens Emma Wikén karret seg i mål som nummer ni i dameklassen. Selv om begge ser ut til å være i bra form, er det mange andre usikkerhetsmomenter bare en drøy måned før VM i Falun.

Fakta er noe annet Håpet er at det kommende mesterskapet skal gi hjemmepublikummet opplevelser for livet, men da må superstjerner som Johan Olsson og Charlotte Kalla innfri. Problemet er at begge har slitt stort denne sesongen.

Samtidig er det knyttet usikkerhet til om Marcus Hellner finner storformen i tide.

Det bidrar til at Aftonblad-kommentatorens følelse beskrives som alt annet enn god. Bergström velger imidlertid å ikke svartmale situasjonen. I stedet for fokuserer han på det som kan gi håp om svensk suksess i nærmeste framtid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.