- Følelsene var i ferd med å ta overhånd

Rørt Messi.

JUBLET: Argentina-spilleren viste herlige følelser etter den dramatiske straffekonkurransen. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
JUBLET: Argentina-spilleren viste herlige følelser etter den dramatiske straffekonkurransen. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Argentina - Nederland 0-0, 4-2 etter straffekonkurranse

(Dagbladet): Etter en dramtisk straffekonkurranse foran over 60 000 mennesker på Arena de Sao Paulo, er Argentina klare for sin første VM-finale på 24 år.

Spillerne jublet hemnigsløst etter at innbytter Maxi Rodriguez satte inn den avgjørende scoringen mot Nederland. Til og med en som ikke har for vane å vise for mye følelser - Lionel Messi - tok helt av.

- Det så ikke ut som han visste helt om han skulle le eller gråte. Det var fullstendig åpenbart at følelsene var i ferd med å ta overhånd. Jubelscenene viser hvor mye dette betyr - for Messi og for hele nasjonen, sier fotballekspert Petter Veland til Dagbladet.

- Tidenes beste Messi begravde selv sitt forsøk fra 11-meteren i nettmaskene, da han rolig trillet ballen i mål - til side for Nederland-keeper Jasper Cillessen.

Det bidro sterkt til at 27-åringen får sjansen til å sikre seg det gjeveste troféet fotballen har å by på førstkommende søndag. Og kanskje også slå noe fast en gang for alle.

- Nå får Messi muligheten til å vinne VM-gull og samtidig legge lokk på diskusjonen om hvem som er tidenes beste fotballspiller en gang for alle, sier Veland.

- De aller aller fleste har holdt det mot Messi, at han ikke har ledet nasjonen sin til et VM-gull. Det er det eneste argumentet kritikerne har til at han ikke kan kalles tidenes beste spiller, sier Veland.

Eksperten selv er ikke i tvil: For Veland tilhører betegnelsen allerede Messi.

- Folk har vært kritiske til hvordan han har fremstått på landslaget. Nå har Messi tatt de til en VM-finale også. Det begynner å bli få motargumenter igjen.

Kan gå forbi Maradona De som ikke deler Velands syn, holder gjerne landsmannen Diego Maradona som den største.

Likhetstrekkene mellom de to ballvirtuosene er mange. I VM i 1986 sikret Maradona nærmest Argentina sitt hittil siste VM-gull på egenhånd.

Nå er Messi i ferd med å gjøre det samme i Brasil. Det vet argentinerne å sette pris på.

- Det er vanskelig for oss nordmenn å vite hvor mye fotballen betyr der nede. Trøkket på en vanlig seriekamp går utenpå det meste vi er vant til. Fotball er en religion. Det er en klisje, men det er sant, sier Veland, som er storfornøyd med at Argentina er klare for kampen mot Tyskland på Maracanã.

- Nederland var best Like fornøyd er ikke den tidligere Twente- og PSV-spilleren Hallvar Thoresen.

- Jeg synes Nederland fortjente å vinne etter 120 minutter, men straffene var jo Argentina best på, sier Thoresen til Dagbladet.

Han understreker at en viktig del av mesterskapet fremdeles gjenstår, med tanke på bronsefinalen mot Brasil. Thoresen tror likevel at folk er langt nede i Nederland nå.

- Det nederlandske folket er sikkert veldig skuffa. Særlig etter kampbildet. Nederland burde jo vunnet. Men de innser nok at det var veldig nært og at Argentina er en verdig motstander å tape for, sier Thoresen, som skryter av landets totale prestasjoner.

- Nederland har gjort et bra VM. Det er det ingen tvil om. De har vist at de har en fotballkultur som både utvikler gode enkeltspillere og som kan gi resultater lagmessig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer