Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Følelsesladd tsunami-markering i fotball-VM

Japan klar for sin første VM-finale etter seier mot Sverige.

MASSE FØLELSER: Japans spillere feiret semifinale-seieren ved å ta med et stort banner på banen. Det for å takke for støtten etter et vanskelig år. Foto:  AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
MASSE FØLELSER: Japans spillere feiret semifinale-seieren ved å ta med et stort banner på banen. Det for å takke for støtten etter et vanskelig år. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USA slo Frankrike 3-1 og kvalifiserte seg til VM-finale tidligere i dag.

I den andre semifinalen møttes to outsidere.

Japan har aldri tidligere spilt en VM-finale, men overrasket i møtet med favoritten Sverige.

Asiatene vant kampen 3-1, og det var tydelig at det var et følelsesladd øyeblikk for flere av de japanske jentene.

TAKK: Spillerne takket for støtten etter kampen. Foto:   AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
TAKK: Spillerne takket for støtten etter kampen. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL Vis mer

Etter kampen holdt laget fram et banner der de takket alle sine venner over hele verden for støtten.

Da med ekstra tanke på katastrofen som rammet Japan i mars i år, der rundt 15.000 mennesker er bekreftet omkommet.

Overraskelse Få hadde levnet Japan en mulighet mot vertene Tyskland i kvartfinalen, men seier 1-0 etter ekstraomganger ga dem en sensasjonell plass i semifinale og ikke minst finale. Men det startet ikke bra i oppgjøret mot Sverige.

For våre naboer tok ledelsen allerede etter ti minutter. Josefine Öqvist kom seg fri inne i feltet, og smalt ballen kontant i det lengste hjørnet.

Ledelsen skulle ikke holde i mer enn noen få minutter. Japan fikk lagt inn fra kanten, og etter rot i det svenske forsvaret kunne Nahomi Kawasumi sette ballen mellom beina på keeper Hedvig Lindahl og i mål.

Avgjorde Etter en times spill var kampen snudd. Etter svakt forsvarsspill av de svenske jentene fikk kaptein Homare Sawa heade inn japansk ledelse fra fire meters hold. Og da Kawasumi på utsøkt vis sendte ballen på volley i mål, var det gjort.

Sverige klarte aldri å sette et ordentlig press på det japanske målet mot slutten. Dermed var det asiatene som kunne juble for en overraskende plass i finalen. De svenske jentene har etter hver seier feiret med en særegen dans, men etter tapet var dansesteg erstattet med tårer og skuffelse.