Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus mot Erica Farias

Følelsesladet Brækhus i tårer etter sterk seier: - Dette er det største jeg har vært med på

Gråt av glede da seieren var sikret.

Live-published photos and videos via Shootitlive


SLIK VAR KAMPEN: Få med deg alle blinkskudd og -slag underveis i oppgjøret mellom Erica Farias og Cecilia Brækhus. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN / OSLO (Dagbladet): Så gikk det som det var spådd på forhånd. Cecilia Brækhus viste igjen hvem som er verdens beste kvinnelige bokser.

Selv om den argentinske utfordreren Erica Farias gikk knallhardt ut i samtlige runder og fikk inn noen skumle slag, sto Brækhus fjellstøtt.

Etter hvert var det ingen tvil om hvem som skulle vinne. Farias ga alt og var en verdig utfordreren, men hun var minst ett nummer for liten for den ubestridte, norske verdensmesteren.

Etter kampen brøt Brækhus sammen i ringen. Tårene trillet. Det viste hvor mye dette betydde for henne!

- Jeg har sjeldent sett henne sånn, uttalte Viasats Daniel Høglund.

Brækhus selv var rørt i ringen. Til Viasat sier hun:

- Det er veldig emosjonelt. Det var fantastisk å komme tilbake til Norge, men det er Bergen som er hjembyen min. Dette er høydepunktet i karrieren min til nå. Dette er det største jeg har vært med på.

- Det har vært mange opp- og nedturer og beinhard arbeid hver dag. Dette er ubeskrivelig. Dette er stort. Farias leverte et forrykende show. Jeg har veldig respekt for henne. Uten henne hadde ikke dette blitt så magisk. Men får ikke denne følelsen når man vinner mot en middels motstander, men hun er den beste motstanderen.

Slik var oppgjøret:

Runde 1: Farias er villig til å krige, og går rett i strupen på Brækhus. Hun prøver å komme seg inn og by opp til dans

- Hun viser ingen frykt, meldes fra Viasats Thomas Hansvoll.

Brækhus ligger rolig og byr opp til stillingskrig med venstrejaben trygt foran seg. Den norske boksedronningen har fått inn noen gode slag.

Runde 2: Rolig start. Bergens-publikumet skriker på Brækhus, men hun står iskaldt og venter. Farias fikk inn et par gode høyreslag. Ganske kjedelig runde!

Runde 3: Brækhus er mer offensiv i denne runden. Fikk inn en god uppercut, mens Farias fikk inn et lite høyreslag. Brækhus runde, men hun er ikke så overlegen som hun var vist tidligere. Så gjenstår det å se hvem som holder best gjennom de 10 rundene.

- Jeg liker ikke denne starten, meldes fra Viasat-studioet.

Runde 4: Farias går knallhardt ut i den fjerde runde. Ryster Brækhus. Dette blir en god fight. Rotete utvikling på runden, men det er den norske bokseren som viser best utvikling. Hun har stått rolig og i fire runder, men nå viser hun klasse. Dette må da koste for Farias?

Runde 5: Akkurat nå minner dette meg om en lillebrors kamp mot storebror. Farias er mest offensiv, men Brækhus er rolig bare venter til hun skal vise hvem som er sjefen. Farias må nok få inn noen gode slag nå for å ha en sjanse til å vinne dette. Ny klar runde til Brækhus.

Runde 6: Er det en ting som er sikkert, så er det at Farias vil krige. Hun skal ofre alt. Sånn kampen utvikler seg ser det likevel mer og mer ut som Farias sliter. Brækhus bokser rolig, kontrollert og med en leken teknikk.

Runde 7: Perfekt start på runden for Brækhus. Hun har fått inn flere gode treff i løpet av runden. Farias svarer mot slutten. Nå er dette en krig! Denne runden kostet mye for begge. Det går mot Brækhus-seier hvis kampen blir avgjort på poeng.

Runde 8: Farias fikk inn en skummel høyre etter 40 sekunder av runden, men Brækhus står støtt. Farias hjørne roper på den argentinske bokseren - noe må skje!

Runde 9: Det er nå fire minutter med blodslit igjen av VM-kampen. Denne runden går i sporet til mange av de foregående. Farias er offensiv, men det er ikke sånn trøkket i angrepene. Den argentinske jenta er sliten, og begynner å bli desperat. Brækhus virker til å ha kontroll.

Runde 10: Brækhus fullfører med stil. Får inn et par gode slag og viser hvem som er verdens beste. All honnør til utfordreren for forsøket, men hun greide ikke å temme Brækhus.

.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!