ENDELIG SPRINTJUBEL Heidi Weng fikk en skikkelig opptur med andreplassen i Drammen i dag. Med den fikk hun bevist for alle at hun også kan væremed å kjempe om sprintseire.  Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
ENDELIG SPRINTJUBEL Heidi Weng fikk en skikkelig opptur med andreplassen i Drammen i dag. Med den fikk hun bevist for alle at hun også kan væremed å kjempe om sprintseire. Foto: Halvor Solhjem Njerve / DagbladetVis mer

- Føler at folk ikke har trua på meg

Heidi Weng skrek ut gleden over andreplassen i Drammen.

DRAMMEN (Dagbladet): Hun skrapte seg videre fra prologen som nummer 29 av de 30 som fikk gå i sprintfinalene i Drammen i dag, men da kvalifikasjonen først var i boks var det ingen som kunne stoppe Heidi Weng.

Bortsett fra vinneren Maiken Caspersen Falla, da, men hun var i en egen klasse ifølge Weng selv.

Etter et ganske skuffende VM og tårer over å være tilbake på pallen i Lahti forrige helg, var det duket for et skikkelig jubelrop idet hun krysset mållinja i Drammen som nummer to i dag.

Ingen tro
Og det var ikke fordi hun endelig slo «gamla» Marit Bjørgen i en spurt. Det var fordi hun følte hun hadde noe å bevise etter at hun ikke klarte å kvalifisere seg til VM-sprinten da hun fikk sjansen på en amerikansk uttakning i Østersund helga før mesterskapet.

- Jeg føler liksom ikke at folk har helt trua på meg i sprint og at jeg aldri får vist det. Men jeg har vist det i år, selv om det ikke har vært det helt store i klassisk. I Østersund var det litt mye fiskebein og det er ikke min sterke side. Her er løypa helt perfekt for meg, jeg har gått her tre ganger og vært på andreplass to ganger. Oppløpet passer meg bra, og jeg syns det var så digg å vise at jeg kan gjøre det skikkelig bra. Å vise det til alle andre også, sier en lykkelig Weng til Dagbladet.

At hun slo Bjørgen i spurten om den andreplassen gjorde den bare bedre.

- I finalen hadde jeg bestemt meg for at jeg ikke skulle gi meg, og at dette skulle gjøre vondt. Jeg ble liksom ikke stiv, jeg følte jeg bare kunne gå og gå, og den eneste jeg ikke klarte å slå var Maiken, forteller hun entusiastisk.

- Du registrerte at du ség forbi Marit?

- Jaja, og da tror jeg hun ble litt psyka ut. Og så fikk jeg enda bedre selvtillit, ler hun høyt.

- Jeg har ikke vært så nærme seier før heller, så dette var skikkelig moro.

Har slått Bjørgen før
I det som kan ha vært Marit Bjørgens aller siste sprintløp, langrennsdronninga teller på knappene om hun skal legge opp etter denne sesongen, fikk Heidi gleden av å ha noe å erte Bjørgen med om hun skulle velge å fortsette.

Weng tror nemlig Marit kommer til å huske oppløpet i Drammen i dag av flere grunner enn at Bjørgen sikret seg sprintverdenscupen sammenlagt på det. 

- Jeg har vært foran Marit i minitouren i Falun, da jeg var beste norske bak Kowalczyk. Jeg har på en måte slått henne før, men hun sier hun ikke husker det. Nå tror jeg hun husker det, sier Weng.

• Nå gjenstår bare ett renn i verdenscupen for damene. Den avsluttende tremila går i Holmenkollen søndag.