Mistet cupfinalen:

- Føler de skylder meg en million

Ole Jansen hadde gledet seg til å se cupfinalen på Ullevaal stadion. Et forsinket Widerøe-fly ville det annerledes.

FLYSKRELL: Ole Jansen tok ikke sjansen på at han ville rekke cupfinalen da flyet hans ble forsinket med tre timer. Dermed ble det kamp her på Kniksen Sportsbar i Bergen. Foto: Privat
FLYSKRELL: Ole Jansen tok ikke sjansen på at han ville rekke cupfinalen da flyet hans ble forsinket med tre timer. Dermed ble det kamp her på Kniksen Sportsbar i Bergen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Annonse

Ole Jansen var til stede på Ullevaal stadion da Brann spilte cupfinale i 2011 og 2004.

Det var også planen i 2023.

Han bestilte kampbilletter samme dag som de ble lagt ut for salg, og booket fly med Widerøe fra Flesland til Gardermoen klokka 10.25 lørdag formiddag.

Dermed skulle Jansen ha god tid til å bli med på oppladningen til kampen i Oslo, sammen med titusener av andre bergensere.

Tre timer forsinket

Da han punchet inn bookingreferansen på en automat på flyplassen for å få ut billetten, kom nedturen: Flyet hans var forsinket med minst tre timer, til tidligst klokka 13.20, skriver Bergensavisen.

- Jeg gleder meg selvfølgelig over resultatet, men det er trist at jeg ikke fikk vært der selv, sier Ole Jansen til Dagbladet etter at Branns cupseier er et faktum lørdag kveld.

Det ble 2-0 mot LSK, men uten Jansen på tribunen. For selv om han teknisk sett kunne ha rukket cupfinalen med flyavgang klokka 13.20, tok han ikke sjansen i frykt for nye forsinkelser.

Bergen inntok Oslo - farget hovedstaden rød og vant cupgull for første gang på 19 år! Video: Dagbladet TV. Reporter: Henrik Myhrvold Simensen. Vis mer

Finalen endte han opp med å se på Kniksen Sportsbar i Fyllingsdalen i Bergen.

- At jeg er i Bergen og cupfinalen i Oslo, er en tragedie og en sorg. Hvor ofte får man muligheten til å reise på cupfinale? Jeg var der i 2004, jeg var der i 2011 og skulle vært der i 2023, men Widerøe nektet meg. Jeg føler at de skylder meg en million kroner, sier Jansen.

VANT: Sivert Heltne Nilsen med pokalen etter at Brann vant cupfinalen mot Lillestrøm lørdag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB
VANT: Sivert Heltne Nilsen med pokalen etter at Brann vant cupfinalen mot Lillestrøm lørdag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Vanskelig å beskrive

Det var stor stemning på Ullevaal stadion etter Brann-seieren.

- Det er vanskelig å beskrive med ord. Det er så gøy. Det er så fortjent for alle bergensere som har satt Oslo på hodet i to døgn, sier assistenttrener Erik Huseklepp til Dagbladet etter kampslutt.

Han skryter videre av fansen.

- Brannfansen har vært flinke til å manøvrere seg fram og finne billetter. De har støttet oss helt enormt i Obos-ligaen. Det er ingen som fortjener dette mer enn dem, sier Huseklepp.

Widerøe beklager

Selv om han ikke kom seg til Oslo, skal Ole Jansen definitivt feire seieren hjemme i Bergen.

- Når alt har roet seg i morgen, skal jeg sende en mail til Widerøe, sier han avslutningsvis.

Til Bergensavisen sier Lina Lindegaard Carlsen, pressevakt i Widerøe, at forsinkelsen på flyet lørdag formiddag skyldtes et batteri som måtte byttes. Grunnet fulle fly måtte nytt batteri kjøres med bil fra Sandefjord.

Hun kan ikke annet enn å beklage til Jansen.

- Vi jobber så fort vi kan, men må bare beklage overfor de passasjerene som opplever forsinkelsen, sier Carlsen til Bergensavisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer