- Føler det som et ran

Lyn-keeperen ødela for FFK.

Lyn - Fredrikstad 0-0

(Dagbladet.no): Med Eddie Gustafsson suspendert, fikk Johann Dahlin en sjelden sjanse i Lyn-målet mot Fredrikstad. Den sjansen grep han med begge hender.

I sluttminuttene sto han som en levende vegg da FFK satte inn et voldsomt kjør for å sikre seg årets første borteseier. Gardar Johansson, Mikka Multaharju, Ismael Beko Fofana og Tarik Elyounoussi hadde alle kjempesjanser, men Dahlin tok alt som kom.

Henning Berg ville likevel ikke gi keeperen æren for det ene poenget.

- Det er mange utpå der som bidro. På slutten ble vi dype, og fikk situasjoner i boksen vi ikke håndterte på beste måte. Jeg er skuffet over 2. omgang, selv om vi startet kampen godt, sier Berg til TV 2.

Dahlin selv tok heller ikke i bruk de store ordene om egen innsats.

- Det gikk bra, jeg er fornøyd. Det er viktig for selvtilliten at jeg benyttet sjansen, sier han.

Dahlin har sett seg lei på benkeslitingen, og har tidligere ytret ønske om et klubbskifte. Men svensken kan se langt etter både salg og utleie - sportsdirektør Torgeir Bjarmann anser det nemlig som uaktuelt å slippe ham.

BURDE VUNNET: Hans Erik Ramberg og Fredrikstad hadde mer enn nok sjanser til å avgjøre, men ble stanset av en sprudlende opplagt Lyn-keeper. Foto: SCANPIX
BURDE VUNNET: Hans Erik Ramberg og Fredrikstad hadde mer enn nok sjanser til å avgjøre, men ble stanset av en sprudlende opplagt Lyn-keeper. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi har sondert markedet etter keepere av samme kvaliteter som Johan, og det er umulig å finne. Derfor sier vi nei. Han er framtidas keeper i Lyn, og utgjør en god miks sammen med eldre Eddie Gustafsson, sier Bjarmann til NTB.

Tarik-mål annullert

Bare én gang måtte Dahlin gi tapt - da Elyounoussi stusset ballen i mål tre minutter før slutt. Reprisene viste at FFK-spilleren muligens var noen usle centimeter på feil side, men ikke mer enn Daniel Nannskog var da han utliknet mot VIF dagen i forveien.

Den scoringen ble godkjent av Kjell Alseth, denne gangen annullerte Svein Erik Edvartsen for offside.

- Jeg synes ikke det er offside, sier FFK-trener Anders Grönhagen til TV 2.

På overtid handset Erling Knudtzon innenfor Lyns straffefelt, men Edvartsen lot spillet gå videre.

Noe annet skulle også bare mangle, mener Henning Berg.

- Erling har blikket opp på tribunen, og vet ikke at ballen er der en gang. Armen må han nesten ha et sted, vi kan ikke legge den igjen i garderoben ehller. Han prøver å klarere, og sånt kan skje. Det er selvfølgelig ikke straffe, sier Lyn-treneren.

- Føler det som et ran

Kvisvik frustrert

Han var fornøyd med hvordan laget hans åpnet kampen, for Lyn var det beste laget den første halvtimen.

Etter pause var Fredrikstad det dominerende laget - og de produserte mer enn nok sjanser til å vinne kampen. Foruten sjansene i sluttminuttene, hadde Hans Erik Ramberg  et kanonskudd i stanga fra 20 meter.

Espen Hoff hadde Lyns beste sjanse i 2. omgang, da han ble hælsparket gjennom av Edu. Lobben fra Lyn-vingen gikk over Rami Shaaban, men også over tverliggeren.

Raymond Kvisvik spilte bare de siste 10 minuttene, men bidro sterkt til FFKs stormløp på slutten.

- Det er frustrerende å brenne så mange sjanser, et par av dem var veldig store. Jeg føler det som et ran akkurat nå, sier Kvisvik til TV 2.

<B>GREP SJANSEN:</B> Johann Dahlin tok det som kom i sluttminuttene.