Føler du deg groggy, «Oggy»?

- Åge Hareide har tatt telling til åtte, mener Tangstad.

(Dagbladet.no): Landslagssjef Åge Hareide har strødd rundt seg med språklige bilder etter det bitre 1-2-tapet mot Tyrkia i helga.

- Jeg føler meg som en tungvektsbokser som henger i tauene, sa en nedtrykt landslagssjef da han ankom pressekonferansen nesten 50 minutter etter kampslutt, men Hareide understreket at det ikke var over før «the fat lady sings».

Dagen derpå følte han fortsatt tapet som et slag under beltestedet. Og lanserte en ny sportsmetafor for å sette ord på skuffelsen.

- I dag føler jeg det som vi lenge har tråkket på sykkelen i en oppoverbakke, og så går kjedet av, sa Hareide.

Før han fulgte opp:

- Vi fikk oss skikkelig på hakespissen.

Har tatt telling

Med så mange boksemetaforer ble det nesten naturlig med en telefon til vår gamle europamester i tungvekt, Steffen Tangstad. 48-åringen fikk henge i tauene i IBF-tittelkampen mot Michael Spinks i 1986, og ler godt da han får høre Hareides sammenligning.

EN TUNGVEKTSBOKSER I TAUENE: Åge Hareide hang i tauene etter Norges tap mot Tyrkia på lørdag. Steffen Tangstad hang i tauene etter tapet mot Michael Spinks i 1986. Foto: SCANPIX. Fotomontasje: MORTEN MITCHELL LARØD/DAGBLADET.NO
EN TUNGVEKTSBOKSER I TAUENE: Åge Hareide hang i tauene etter Norges tap mot Tyrkia på lørdag. Steffen Tangstad hang i tauene etter tapet mot Michael Spinks i 1986. Foto: SCANPIX. Fotomontasje: MORTEN MITCHELL LARØD/DAGBLADET.NO Vis mer

- Åge henger ikke bare i tauene, han har tatt en telling til åtte, sier Tangstad til Dagbladet.no.

Han kjenner Hareide fra tiden da de begge jobbet i TV 3, og betegner landslagssjefen som en fighter.

- Det er fullt mulig å klare det, men det er mulig han trenger en lucky punch. Når du er presset opp i et hjørne, må du angripe. Det er ingen vei utenom, og ingen steder å gjemme seg.

- Har du noen flere bokseråd å gi Åge?

- Han må opp på tærna, være lett og ledig og senke skuldrene. Åge er en offensiv person, med sterk tro på suksess, sier Tangstad.

<B>FØLTE SEG SOM EN UHELDIG SYKLIST:</B> Dagen derpå følte Hareide at han var som en syklist i motbakke som mistet kjedet når han kom til toppen.