- Føler EM-plassen truet

André Bergdølmo tror landslagssjef Nils Johan Semb vil teste Stig Inge Bjørnebye som venstreback allerede mot Italia kommende lørdag.

Bergdølmo var 27 år, og hadde tre A-landskamper da Bjørnebye ga seg etter Albania-kampen på Ullevaal 14. november 1998. Nå står Bergdølmo med 23 landskamper. Han har spilt alt - unntatt treningskampen mot Island 31. januar i år. I går ble Stig Inge Bjørnebye tatt ut i EM-troppen. André Bergdølmo frykter at han må se kampen fra feil side av sidelinja allerede mot Italia om fem dager.

- Det forundrer meg ikke om Stig Inge spiller. Han (Semb) har ikke sett ham i kamp, sier Bergdølmo til Dagbladet.

Trenger konkurranse

Bergdølmo innrømmer at klippekort på laget - selv på landslaget - kan prege innsatsen.

- Sånn er det for alle. Man trenger å sette seg nye mål. Dette skjer ikke bevisst, men har man en plass på laget, og føler seg trygg, så kan det hende man detter litt selv om man prøver ikke å gjøre det. Man skjerper seg om noen puster en i nakken, sier RBK-backen.

- Føler du deg truet?

- Ja, jeg føler plassen truet. Ingen er sikker på laget. Stig Inge er en bra spiller med 70 landskamper. Jeg er mer truet enn om han ikke hadde vært med.

Bergdølmo har ikke prestert toppkamper for Norge i år. I bortekampene mot Tyrkia og Sveits fikk han henholdsvis 5 (middels) og 3 (svak) på Dagbladet-børsen. I hjemmekampene mot Belgia og Slovakia har han fått 5 begge gangene.

Skuffende

Vårsesongen i Tippeligaen har vært direkte skuffende for Bergdølmo. Han har snittkarakter på 3,9 på de ni kampene han har spilt. Det er svakest av RBK-spillerne, og 152. plass av de totalt 187 Tippeliga-spillerne som har fått karakter i år. På VG-børsen har Bergdølmo 4,56 i snitt, er nummer 91 totalt, og har tre RBK-spillere bak seg på lista. For Bergdølmo har innsatsen kanskje kostet proffkontrakten. Den ville han helst ha i havn før EM.

- Mange har visst sett meg, men jeg har ikke hørt noe. - Sånn sett så blir prestasjonene under EM avgjørende for deg?

- Absolutt. Det blir utstillingsvindu nummer én, det. Det er vanskelig å bli lagt merke til fra benken.

FÅR KONKURRANSE: Andrè Bergdølmo ønsker Stig Inge Bjørnebye velkommen i EM-troppen, men håper Semb velger ham i sluttspillet.