Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emilie Hegh Arntzen om håndballarven etter moren:

- Føler ikke at jeg trenger å bli assosiert med mamma hele tida. Hun hadde sin karriere, nå har jeg min

Nå håper 22-åringen på nok en medalje til sin egen samling.

- HUN HADDE SIN KARRIERE: Emilie Hegh Arntzen føler ikke at hun trenger å bli assosiert med moren hele tida. Her er de to etter debuten i Golden League i 2014. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
- HUN HADDE SIN KARRIERE: Emilie Hegh Arntzen føler ikke at hun trenger å bli assosiert med moren hele tida. Her er de to etter debuten i Golden League i 2014. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (Dagbladet): For drøye to år siden fikk Emilie Hegh Arntzen sin debut i landslagstrøya, under Golden League i Danmark. Der fikk hun vist seg fram, og klinte til med tre scoringer.

På tribunen satt moren, Hanne Hegh, selve symbolet på det norske håndballunderet da håndballjentene fikk sitt gjennombrudd med VM-bronsen i 1986.

Helt siden debuten har Hegh Arntzen måttet tåle å bli sammenliknet med sin mor, og i tillegg blitt spurt om de gode håndballgenene. Nå synes hun det er nok.

- Det har vært mye snakk om henne. Jeg føler nå at jeg har prestert noe selv, som gjør at jeg ikke nødvendigvis trenger å bli assosiert med mamma hele tida. Hun hadde sin karriere, jeg har min nå, så jeg tenker ikke så mye på det, sier Hegh Arntzen med et smil, som tirsdag ble presentert som en av de 16 spillerne som skal spille EM i desember.

SKAL TIL EM: Emilie Hegh Arntzen er en av de 16 jentene som skal forsvare Norges ære i Sverige i desember. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKAL TIL EM: Emilie Hegh Arntzen er en av de 16 jentene som skal forsvare Norges ære i Sverige i desember. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Mer målfarlig

Men selv om hun er lei, ser det ikke ut som at 22-åringen har noen problemer med å snakke om moren.

- Jeg har blitt fortalt at vi gjør mye av de samme tingene på banen, men vi er ikke helt like spillertyper heller.

Hegh Arntzen forteller at moren var enda litt mer «playmaker» enn det hun selv er, men at mor Hanne ikke skjøt like mye som henne selv.

- Jeg er kanskje litt mer målfarlig framover enn det hun var. Men begge har tatt ansvar i forsvar. Hun synes det var, og jeg synes det er, en viktig del av spillet.

- Misunner ikke Thorir og Mia

Hegh Arntzen ble ikke tatt ut til fjorårets VM i Danmark, men var med på sommerens OL-lag som tok bronse etter å ha røket ut i semien for Russland. Siden det har hun gjort en god jobb for Byåsen her hjemme, og ble da belønnet med det kommende EM i desember.

- Først og fremst gleder jeg meg veldig. Det blir utrolig moro. For min egen del håper jeg jo å fortsette det gode spillet jeg har hatt i klubb, og ta med meg det inn i mesterskapet og være en bidragsyter.

Blant de 16 spillerne som er tatt ut til EM, er fire spillere nye etter OL. Hegh Arntzen synes det er en god miks av spillere som er plukket ut, men misunner ikke Thorir Hergeirsson og Mia Högdahl for den jobben de har måttet gjøre.

- Norge er kjent for å ha veldig mange gode håndballspillere. Jeg misunner ikke Thorir og Mia som skal bestemme hvem som skal og hvem som ikke skal være med. Men jeg tror alle som er plukket ut er sultne på å gjøre det bra, og er interesserte i at vi skal vise at vi er bra uansett. Jeg er i hvert fall sulten på det.

Håper på medalje

I gruppespillet i Helsingborg møter Hegh Arntzen og de andre håndballjentene Russland, Romania og Kroatia.

Bakspilleren vet det blir tøft.

- Vi får gjøre så godt vi kan og håpe det blir bra nok. Russland vant jo OL, og Romania er også gode. Kroatia kan jeg ikke så mye om, men det er jo generelt veldig mange bra lag med.

- Hvordan tror du det går?

- Jeg håper på medalje, sier 22-åringen med et smil.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!