- Føler ikke noe press etter at Mattias forsvant

Mohammed Keita (19) blomstrer etter salget av Andersson til FFK.

SLO TILBAKE: Mohammed Keita scoret to av målene da Godset ga Fredrikstad juling i den viktige bunnkampen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SLO TILBAKE: Mohammed Keita scoret to av målene da Godset ga Fredrikstad juling i den viktige bunnkampen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| DRAMMEN (Dagbladet.no): Godset - FFK 4-1.

Strømsgodsets 19 år gamle toppscorer Marcus Pedersen har høstet mye berettiget skryt i løpet av årets tippeligasesong. Mot Fredrikstad var den tidligere HamKam-spilleren rett mann på rett sted da han med sin niende fulltreffer ga Strømsgodset et definitivt initiativ i et oppgjør på vippen.

Den alltid oppofrende Pedersen var imidlertid ikke den eneste tenåringen på banen som imponerte hjemmepublikum på Marienlyst. Den tre måneder yngre Mohammed Keita er muligens lengre unna å være et sluttprodukt enn rekkekameraten, men U-landslagsspilleren besitter egenskaper med ballen i beina man sjelden ser hos jevnaldrende spillere.

Keitas sesong har variert fra det spektakulære til det håpløse. Hjemmekampen mot Fredrikstad, og da i særdeleshet den siste halvtimen av første omgang, oste det klasse av. 19-åringen begrunner kanonkampen i at han føler seg tryggere og tryggere i rollen som venstrekant i Ronny Deilas godt innarbeidede 4-3-3-system etter at hans fremste konkurrent til plassen forlot klubben på tampen av overgangsvinduet - FFKs Mattias Andersson.

- Etter at Mattias forsvant, føler jeg ikke noe press om at jeg være god hver eneste dag på trening for å få en plass på laget. I stedet kan jeg bare konsentrere meg om å spille fotball, sier tomålsscoreren til Dagbladet.

- Mer ydmyk
Ronny Deila mener at noe av forklaringen også ligger i at Keita framstår som en mer moden person.

- De siste tre månedene synes jeg å ha sett en større bevissthet hos ham på å jobbe hardt. Han har gått i seg sjøl, og nå har han i likhet med Marcus satt seg på kartet. Det har vært en annen ydmykhet å spore hos Mohammed i det siste, sier Deila til Dagbladet.

- Det kan også stemme at jeg har blitt enda mer ydmyk. Han (Deila) er sjefen, så han vet nok det best, sier Keita om Godset-trenerens vurdering.

Deila stolte på at Keita var klar for mer ansvar da han lot Andersson gå, og han er fortsatt trygg på at det var et riktig valg.

- Det er ingen som savner fotballspilleren Mattias. Vi hadde aldri solgt ham om vi ikke var trygge på at Keita kunne erstatte ham, sier Godset-treneren.

- Prater mye sammen
Marcus Pedersen har måttet bære en tung bør på sine unge skuldre gjennom sesongen, men kunne i dag dele på scoringsansvaret med Keita. Det var bare et spørsmål om tid, skal man tro Stange-gutten.

- Jeg er ikke overrasket over at Keita fikk det til i dag. Han gjør det ofte på trening. Nå fikk han det også til i kamp, sier Pedersen til Dagbladet.

De to 19-åringene terper ofte innbyrdes kombinasjoner på treningsfeltet, noe som var tydelig ved flere anledninger i kveldens kamp. Der Pedersen med sin krigerske innstilling og godt utviklede fysikk er god til å holde på ballen og skape rom for medspillere, har Keita først og fremst sin styrke med ballen i beina. Ofte trakk han innover i banen fra sin kantrolle og gjorde seg spillbar.

- Jeg liker godt å spille med ham. Vi prater mye sammen under kampene og planlegger trekk underveis, forteller Keita til Dagbladet.

Ronny Deila lot seg også imponere over samspillet Keita og Pedersen imellom.

- Begge er uredde og fulle av selvtillit. Når de klarer å nullstille seg foran hver kamp og jobbe til lagets beste, er det ikke mange som kan erstatte dem, sier Godset-sjefen, som også var full av lovord om mindre synlige aktører hos hjemmelaget.

UNDER STREKEN: Ardian Gashis FFK har nå ramlet under nedrykksstreken igjen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
UNDER STREKEN: Ardian Gashis FFK har nå ramlet under nedrykksstreken igjen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

- Det er flere som er med med og dra lasset for oss. Kim André Madsen er fortsatt bare 20 år gammel, men en fantastisk fotballspiller. Han er en av de første navnene jeg skriver opp i lagoppstillingen, sier Deila.

Drømmestart for FFK - rask snuoperasjon
Riktignok var det et høytpressende Fredrikstad som kom raskest ut av startblokkene. Strømsgodset fikk tidlige problemer med å stenge av for den nyervervede vingduoen Mattias Andersson og Alex Valencia.

Etter 14 minutter fikk Tom Nordlies menn den starten de hadde ønsket seg i det som var en kamp ingen av lagene hadde råd til å tape i nedrykksstriden.

Mattias Andersson sleivet i vei en avslutning som Celso Borges forlenget i uttagbar bue over Lars Ivar Moldskred.

Vertene ristet av seg kalddusjen ni minutter seinere da Marcus Pedersen kriget med FFKs midtstoppere og skapte rom for Keita, som stakk inn på blindsida. Kantspilleren var helt aleine med Kenny Stamatopoulos, og gjorde ingen feil da han kontrollert plasserte ballen i lengste hjørne.

Samarbeidet mellom Keita og Pedersen slo nok en gang gnister drøyt ti minutter før pause da førstnevnte satte fart framover med ballen i beina, spilte en liten vegg med makkeren og nok en gang fikk fri bane mot FFK-keeperen. På nonchalant vis trillet han ballen iskaldt til side for Stamatopoulos, og Godset hadde snudd 0-1 til 2-1 - et resultat som sto seg til pausesignalet lød fra dommer Terje Hauges fløyte.

Fire minutter etter hvilen gikk lufta ut av FFK-ballongen da Pedersen møtte Øyvind Storflors innlegg ved første stolpe, og derfra og inn ble det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

Det kunne blitt langt styggere, men hjemmelaget nøyde seg med én scoring til da Øyvind Storflor rolig plasserte inn returen på Joel Riddez' lobb i tverrliggeren.

Tre poeng sendte Strømsgodset opp fra den direkte nedrykksplasssen på bekostning av nettopp Fredrikstad.

Strømsgodset - Fredrikstad 4-1 (2-1)

Marienlyst, 5481tilskuere

Mål: 0-1 Celso Borges (16.), 1-1 Mohammed Keita (23.), 2-1 Keita (36.), 3-1 Marcus Pedersen (49.) 4-1 Øyvind Storflor (82.).

Dommer: Terje Hauge, Olsvik IL

Gule kort: Celso Borges, Fredrikstad.

Strømsgodset (4-3-3): Lars Ivar Moldskred - Glenn Andersen, Vidar Riseth, Kim André Madsen (Alexander Aas fra 65.), Joel Riddez - Fredrik Winsnes, Komlan Amewou (Lars Sætra fra 88.), Fredrik Nordkvelle (Stian Ohr fra 73.) - Øyvind Storflor, Marcus Pedersen, Mohammed Keita.

Fredrikstad (4-3-3): Kenny Stamatopoulos - Amin Askar, Raio Piiroja, Jan Tore Ophaug, Fernando Perreira Wallace - Hans Erik Ramberg, Ardian Gashi (Raymond Kvisvik fra 87.), Celso Borges - Alex Valencia (Gardar Johannsson fra 68.), Éverton Santos Da Costa (Joachim Thomassen fra 87.), Mattias Andersson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer