-  Føler ikke presset

Didier Drogba (26) ble kjøpt til Chelsea for over 300 millioner kroner, og er Premier Leagues dyreste spiss.

LONDON (Dagbladet): -  Det er en overraskende stor sum, men jeg føler ikke noe press av den grunn, sier Drogba.

Han er en av de siste tilvekstene til Chelseas stjernegalleri, og den dyreste spissen i England noensinne. Drogba kommer fra Marseille og var spydspissen da det franske laget tok seg til finalen i UEFA-cupen i vår. Han ble årets spiller i Frankrike forrige sesong, med 18 mål på 31 kamper.

-  Jeg hadde flere tilbud fra italienske klubber, men Chelsea-manager José Mourinho overbeviste meg om at Chelsea virkelig vil ha meg, og jeg er kjempeglad for å ha kommet til klubben. Jeg tenker ikke på pengene. Det viktigste er å spille fotball, det er det jeg trives best med, sier han til soccernet.

Drogba har allerede rukket å imponere i Chelsea-drakta med scoring i treningskampen mot Roma i forrige uke.

Chelsea har så langt brukt en milliard kroner på spillere.  Lynvingen Arjen Robben kom fra PSV for 152 millioner Keeperen Petr Cech fra Rennes for 89 millioner. Spissen Mateja Kezman fra PSV for 64 millioner Forsvareren Ricardo Carvalho fra FC Porto for 243 millioner Backen Paulo Ferreira fra Porto for 43 millioner Midtbanespilleren Tiago fra Benfica for 101 millioner

To milliarder

Til sammen har Premier League-klubbene brukt over 2 milliarder kroner på spillerkjøp, og de store klubbene har vært mest aktive. Manchester United har brukt 177 milllioner på Alan Smith, forsvareren Gabriel Heinze og unguttene Gerard Pique og Giuseppe Rossi. Arsenal, som bygger nytt stadion, har ikke brukt en krone. Men har likevel sikret seg fire nye spillere. Liverpool har kjøpt franskmannen Djibril Cisse for 178 millioner.

Angrepsspillerne i toppklubbene vil avgjøre sesongens gullkamp. Alle de fem favorittene har to store navn på topp, men er sårbare for skader og sviktende form blant spissene. Her er spisstroppene per i dag:  Arsenal: Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Jose Antonio Reyes, Jermie Aliadere, Robin van Persie.  Manchester United: Ruud van Nistelrooy, Alan Smith, Louis Saha, David Bellion og Ole Gunnar Solskjær.  Chelsea: Didier Drogba, Adrian Mutu, Eidur Gudjohnsen og Arjen Robben.  Liverpool: Djibril Cisse, Michael Owen, Milan Baros og Florent Pongolle.  Newcastle: Alan Shearer, Patrick Kluivert, Craig Bellamy og Shola Ameobi.

Av de 22 toppspissene er bare fire engelske.

Vinnere og tapere

Vinnerne på overgangsmarkedet er Birmingham og Middlesbrough, som har styrket stallene sine for en rimelig penge.

Birmingham har fått Jesper Grønkjær og Mario Melchiot fra Chelsea, og har i tillegg sikret seg Emile Heskey fra Liverpool.

Taperen må sies å være Everton, som fortsatt venter i spenning på avgjørelsen til Wayne Rooney.

NY CHELSEA-SPISS: Didier Drogba er Englands dyreste angriper etter at han gikk fra Marseille til Chelsea for 305 millioner kroner.