Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Føler jeg har sviktet som forbilde

Kenneth Dokken ble hetset over høyttaleren på flyplassen.

||| (Dagbladet.no): Odd-spiller Kenneth Dokken er en dypt angrende mann etter at han regelrett sparket ned Johan Arneng i cupsemifinalen i går. Dagen derpå er ikke hyggelig.

- Det er ikke noen topp dag nei, men det bør det jo heller ikke være når man har gjort noe slikt, sier han til Dagbladet.no.

Dokken forsøkte i går og forklare sparket med at det var noe som skjedde i et øyeblikks raseri.

- Jeg står ikke inne for det jeg gjorde. Det er viktig for meg å si at dette er helt uakseptabelt.

Beklaget på telefon
Han ringte i morges til Aalesunds Johan Arneng og beklaget.

- Det var en privat samtale og jeg vil ikke si noe mer enn at jeg har beklaget.

Arneng sa til Dagbladet.no tidligere i formiddag at han snakket med Dokken.

- Han ba om unnskyldning, det setter jeg pris på og respekterer. Jeg har ingen mening om hvilken straff han bør få, personlig tror jeg han har det helt jævlig som han har det, ingen bra situasjon, sier Arneng.

UNDER KAMPEN: Odd-spiller Kenneth Dokken legger seg flat og beklager nok en gang at han sparket ned Aalesund-spiller Johan Arneng i går. Foto: Fridgeir Walderhaug
UNDER KAMPEN: Odd-spiller Kenneth Dokken legger seg flat og beklager nok en gang at han sparket ned Aalesund-spiller Johan Arneng i går. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

I tillegg til å ha skadet Arneng og satt klubben Odd i dårlig lys er det yngre spillere Dokken tenker mest på nå.

- Yngre fotballspillere har oss som forbilde og jeg svikter i rollen som det når jeg gjorde dette. Det er veldig viktig å fortelle dem at dette er helt uakseptabelt.

Dokken har nå beklaget overfor Arneng og også overfor medspillerne i Odd og treneren. Han vil ikke spekulere i hvor lang straff han vil få, men vil ta det som kommer. Dokken vil bli ilagt en bot av klubben, melder NTB. Men direktør Hans Erik Utne vil ikke si noe om størrelsen.

Hetset på flyplassen
På vei hjem fra Aalesund etter cuptapet ble Dokken hetset over høyttaleranlegget på flyplassen, skriver Telemarksavisa:

«Dette er en melding til Kenneth Dokken: Du har lagt igjen æren og respekten på Color Line stadion, og kan se langt etter å få den tilbake.»

- Jeg fikk med meg den meldingen ja. Vet ikke hva jeg skal si, jeg kom fra en hendelse som var idiotisk av meg. Jeg tror vedkommende som leste den meldingen har litt samme følelse som meg i dag, sier Dokken. 

Lufthavnsjef Tor Hånde på Ålesund lufthavn bekrefter også det som skjedde:

- Det viser seg at en representant for Røros Flyservice som håndterer bakketjenestene for Norwegian har kommet med en melding. Dette er selvsagt helt uholdbart, og det er allerede tatt opp internt i selskapet. Vedkommende har lagt seg helt flat, sier Hånde til smp.no.


BEKLAGER: Odd Grenlands Kenneth Dokken (t.h.) har snakket med trener Dag-Eiliv Fagermo og medspillerne etter overfallet på Arneng under kampen mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
BEKLAGER: Odd Grenlands Kenneth Dokken (t.h.) har snakket med trener Dag-Eiliv Fagermo og medspillerne etter overfallet på Arneng under kampen mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling