Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Føler jeg kan fly langt nå

Bjørn Einar Romøren var best under dagens VM-kvalik.

Bjørn Einar Romøren, mannen med verdens lengste stående hopp, flyr igjen. Hans siste treningshopp på 207 meter smakte av mer enn fugl.

Fredag begynner skiflygings-VM med to omganger av i alt fire i Heini Klopfer Skifliegenschanze. For femte gang står Oberstdorf som VM-arrangør.

Romøren imponerte under torsdagens kvalifisering.

- Jeg sitter igjen med en mye bedre følelse enn i de to første hoppene. Jeg fikk de svarene jeg var ute etter. Nå føler jeg at jeg kan tråkke ned i hoppet og fly langt, sa Romøren til NTB.

- Jeg har spist meg nå

Romøren vant det siste verdenscuprennet i Willingen forrige helg. Da slet han med sykdom.

Nå er sykdommen ut av kroppen, og uken har han brukt til å «fete» seg opp igjen og samle overskudd.- Jeg har kun trent fysisk og spist meg opp, men jeg hadde nok ikke hoppet noe særlig likevel, sa Romøren.

Viktig seier

FLYR LANGT: Bjørn Einar Romøren viste god form under dagens kvalikomgang. Verdensrekordholderen landet på 207 meter. Foto: BARBARA GINDL/EPA/SCANPIX
FLYR LANGT: Bjørn Einar Romøren viste god form under dagens kvalikomgang. Verdensrekordholderen landet på 207 meter. Foto: BARBARA GINDL/EPA/SCANPIX Vis mer

Seieren i Willingen også viktig fordi han klarte å komme seg inn blant de ti beste i verdenscupen. Dermed ble han direkte kvalifisert til VM-rennet.

- Utrolig deilig å vite at man kunne bruke disse omgangene her til å trene og slippe å tenke på kvalifisering.

Landslagssjef Mika Kojonkoski prøver fortsatt å få favorittstempelet vekk fra sine egne hoppere. Det til tross for at samtlige fem norske hoppere kan gå helt til topps.- Du har rett i at vi aldri har hatt fem nordmennene som faktisk kan vinne. Jeg tror det blir en fantastisk helg. Mine hoppere har alle vist at de har kapasitet til å være med helt i toppen. Det som gjenstår er å få det ut i konkurranse. Østerrikerne og Janne Ahonen blir også sterke, sa Mika Kojonkoski.

Holde oss på jorden

- Selv om vi gjør det veldig bra under prøvehoppingen må vi klare å holde oss litt på jorden. Én miss og man er fullstendig ute, sa finnen.

Til søndagens lagkonkurranse må han vrake en av hopperne. Laguttaket baserer han på sin berømte magefølelse.

- Hvis vi har fem jevngode hoppere må jeg stole på magefølelsen igjen, sa Kojonkoski.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media