Føler med rivalen: - Mareritt

De norske medaljehåpene i triatlon har én OL-konkurrent mindre, etter at belgier fikk coronabeskjed like før avreise til Tokyo.

PÅ PLASS I TOKYO: Triatlon-gjengen fra venstre: Kristian Blummenfelt, Casper Nicolai Stornes, Olav Aleksander Bu, Gustav Iden, Lotte Miller og Arild Tveiten. Foto: Bjørn Langsem
PÅ PLASS I TOKYO: Triatlon-gjengen fra venstre: Kristian Blummenfelt, Casper Nicolai Stornes, Olav Aleksander Bu, Gustav Iden, Lotte Miller og Arild Tveiten. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Fredag kom meldingen om at den belgiske triatleten Jelle Geens har testet positivt på coronaviruset. Han mister dermed konkurransen som avvikles natt til mandag.

Geens var en av de største rivalene til de tre norske medaljekandidatene i OL: Kristian Blummenfelt, Casper Stornes og Gustav Iden. Belgieren vant blant annet sølv bak Blummenfelt i VM i mai.

UTE: Jelle Geens går glip av den individuelle konkurransen i OL. Foto: NTB
UTE: Jelle Geens går glip av den individuelle konkurransen i OL. Foto: NTB Vis mer

Geens er symptomfri og har testet negativt én gang etter han avga en positiv prøve før avreise til Japan. Han kan fortsatt være aktuell for mixed stafett 31. juli dersom prøven er en såkalt falsk positiv.

- Det er trist. Det er kanskje det største marerittet vi har snakket om, det å føle seg i god form, gjøre alle forberedelser riktig, og så er det en positiv coronaprøve som får deg til å miste et OL. Selv om du kanskje føler deg frisk og klar for å reise. Det er veldig, veldig synd, sier Blummenfelt til Dagbladet.

- Det er bare trist å høre det. Jeg kan tenke selv, hvis det var meg, så ville jeg vært ekstremt skuffet, så det må jo være helt forferdelig å vite at du ikke få reise, for du har corona. Hvis han føler seg bra i tillegg og det bare er det at testen er positiv, så må det være forferdelig, sier Stornes til Dagbladet og fortsetter:

- Han kunne vært en av dem som kunne utfordret til medalje. Han har konkurrert bra i varmen tidligere, som da vi var i Mexico for noen år siden. Han konkurrerer bra i varmen, så jeg tror han kunne vært en hardt utfordrer her.

Gustav Iden syns også det er «ekstremt trist».

- Og noe av det verste som kan skje i OL. Hvis du blir skadet, så er det på en måte … ikke selvforskyldt, men litt, fordi du har ligget helt på kanten av det som er mulig treningsmessig, sier Iden til Dagbladet og fortsetter:

- Men å få en positiv coronatest, når du ikke har vært med andre noe særlig og holdt deg for deg selv og gjort alt riktig, må være noe av den verste følelsen som finnes, så jeg har ekstrem sympati for han, sier Iden til Dagbladet.

Det er delte meninger om coronarestriksjonene i OL-landsbyen, hvor de norske utøverne kom torsdag, men Iden har ikke noe imot at det er litt strengt.

- Jeg vet at mange har noe imot å bruke maske, men for min del så syns jeg bare det er digg. Du får en form for anonymitet, som gjør at du bare glir inn i mengden, så det kan være behagelig en gang iblant. Så jeg har ikke noe problem med å bruke maske, sier Iden og fortsetter:

- Sosiale restriksjoner er også avslappende. Det er mye lettere å si nei til folk, så for min del har det ikke vært så galt.

P.S. Første øvelse for triatletene er 23.30 norsk tid søndag kveld. Lotte Miller skal i aksjon tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer