Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Føler med Zuccarello i krise

Mats Zuccarello sliter blytungt med sitt New York Rangers i NHL. OL-gutta føler med ham, men håper på «Zucca»-hjelp i VM.

MEDFØLELSE: Målvakt Lars Haugen (t.v.) og landlagskaptein Jonas Holøs under OL i Sør-Korea. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
MEDFØLELSE: Målvakt Lars Haugen (t.v.) og landlagskaptein Jonas Holøs under OL i Sør-Korea. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske NHL-stjernen har nå 15 tap på 21 kamper siden nyttår. Det er kort og godt en gedigen krise Rangers opplever. Lagets marerittsesong fortsatte med 4-7-tap mot Philadelphia Flyers søndag.

– Jeg vet ikke hvordan Mats takler dette og om han klarer å la ting fare litt i vei. Det er sikkert tøft for ham. Jeg har jo vært i den situasjonen selv på et tapende lag. Det påvirker humøret og hverdagen din og også søvnen din innimellom, sier Jonas Holøs til NTB.

– Man begynner å ligge og gruble. Kverna går. For Mats var det jo også tradingrykter (lagbytte). Jeg tror han selv er den som setter det hardeste presset på det han skal prestere. I en slik situasjon er det det samme om du bor i New York eller Russland. Den bobla er der.

TØFFE TIDER: Mats Zuccarello har tøffe tider i New York Rangers. Foto: Abbie Parr/Getty Images/AFP
TØFFE TIDER: Mats Zuccarello har tøffe tider i New York Rangers. Foto: Abbie Parr/Getty Images/AFP Vis mer

– Vi håper jo at han spiller VM. Det vil gi oss en ekstra spiss i laget, sier Holøs.

Håper

Landslagssjef Petter Thoresen har kontroll på det som skjer i New York Rangers.

– Vi følger jo med, men håper ingenting. Vi vet at «Zucca» kan bli klar for et VM. Det hadde vært en enorm forsterkning på vårt lag. Han og Andreas Martinsen inn ville nok løftet oss mye, sier Thoresen.

– Mats har alltid hatt lyst til å spille for landslaget. Dersom han ikke får spille NHL-sluttspill eller blir tradet, så er det sikkert en mulighet for at han vil spille VM.

Verdensmesterskapet går i Danmark med start i begynnelsen av mai.

Tirsdag spiller Norge OL-kamp mot Slovenia. Vinneren er klar for kvartfinale.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!